Naslovnica Vijesti Svijet

Tomašić upitala EK hoće li kazniti osobe koje su 'primitivno i barbarski' napale Jerkov

Tomašić je EK pitala planira li intervenirati kako bi zaštitila sigurnost zastupnice Jerkov te kako bi odgovorne osobe dobile kazne.
18. travnja 2018. u 13:37 26 komentara 7638 prikaza
Ruža Tomašić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Ruža Tomašić uputila je u službenu proceduru Europskog parlamenta pitanje za pisani odgovor Europskoj komisiji.

Aleksandra Jerkov Kaos na skupštini Šešeljevci napali zastupnicu: 'Spodobo, ustaška k..vo'

U pitanju se osvrnula na paket o proširenju koji je Europska komisija objavila u utorak 17. travnja.

U paketu za proširenje Komisija je naglasila kako je napredak na europskom putu objektivan i na zaslugama utemeljen proces koji ovisi o konkretnim rezultatima koje postigne svaka pojedina zemlja kandidat. Kao glavni prioriteti u tom procesu naglašeni su vladavina prava, pravosuđe i temeljna prava.

Tomašić je EK informirala je kako je na isti dan objave paketa za proširenje u srbijanskom nacionalnom parlamentu zastupnica Aleksandra Jerkov 'primitivno i barbarski napadnuta' od strane zastupnika članova Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

- Incident se dogodio nakon što je zastupnica Jerkov na početku sjednice srbijansku vladu pitala što će se učiniti kako bi se zaštitili zastupnici kojima je Šešelj otvoreno prijetio ponavljanjem ratnih zločina nakon što mu je sud u Haagu izrekao pravomoćnu presudu u trajanju od deset godina zbog ratnih zločina.

Jerkov je također pitala hoće li Šešelj biti smijenjen s mjesta zastupnika u srbijanskom nacionalnom parlamentu, sukladno zakonu koji propisuje da osobe osuđene na zatvorsku kaznu u trajanju duljem od šest mjeseci moraju biti smijenjene - stoji u priopćenju.

Tomašić je EK pitala planira li intervenirati kako bi zaštitila sigurnost zastupnice Jerkov te kako bi odgovorne osobe dobile kazne.

Tomislav Žigmanov PRIJETEĆE PORUKE Žigmanov razočaran šutnjom srbijanskih vlasti zbog Šešeljevih prijetnji Tomislav Žigmanov u znak prosvjeda Žigmanov zbog Šešeljevih prijetnji neće sudjelovati u posjetu Jandrokovića Beogradu Nakon osude Može li ratni zločinac Šešelj biti član parlamenta u Srbiji?
Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
 • campa:

  Zbog čega gospođa Ruža Tomašić ne postavi u Evropskom parlamentu pitanje o nazivu regije Zapadni Balkan koji je uvredljiv za večinu Hrvatskih građana.Mene to istinski vređa jer se ne smatram Balkancem pa niti zapadnim.Bezobzirnim neukim Briselskim činovnicima nije bitna ni ... prikaži još! povjest niti poznacanja zemljopisa oni samo imenuju.To je samo dokaz da EU usprkos predstavljanja i dalje funkcionira po načelima iz devetnajstog stoljeća.Što rade naši predstavnici u Briselu neznam .Prateči odnose u EU stjeće se dojam da kolonijalizam još nije nestao dapače samo je okrenuo kaput pa stoga ravnopravnije članice po starom običaju plemena po svijetu nazivaju kako žele.

 • Avatar nisam_robot
  nisam_robot:

  Jedini koji u EU parlamentu vode aktivnu politiku su Petirka i Tomasicka, uz KGK najsposobnije politicarke u HR. Ali jasno, nasim medijama su glavni neki drugi. Oni koji su bucni ali ne mjenjaju nista odnosno samo na gore.

 • Deleted user:

  Srpski radikali napali gosp. Jerkov a i gosp. Mogherini dok je bila u Beogradu, u Albaniji bacaju suzavce u parlamentu, u Makedoniji se tuku u saboru. To su nam susjedi zapadnog Balkana. Nije ni EU zlato, al sto manje imat ... prikaži još! posla susjedima s istoka