Naslovnica Vijesti Svijet

Žigmanov razočaran šutnjom srbijanskih vlasti zbog Šešeljevih prijetnji

Haški osuđenik i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj prošloga četvrtka je, samo 24 sata poslije izricanja presude za progon Hrvata 90-ih godina, rekao kako je spreman ponoviti svoje zločine i to protiv dvojice kolega parlamentaraca, Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka.
17. travnja 2018. u 11:29 8 komentara 1101 prikaza
Tomislav Žigmanov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastrašuje šutnja svih struktura vlasti u Srbiji oko prijetnji koje je Vojislav Šešelj uputio Nenadu Čanku i meni, izjavio je u utorak hrvatskim medijima u Vojvodini predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov, koji je najavio kako će najviši predstavnici hrvatske manjine biti dijelom programa i protokola sutrašnjega posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Beogradu.

Tomislav Žigmanov u znak prosvjeda Žigmanov zbog Šešeljevih prijetnji neće sudjelovati u posjetu Jandrokovića Beogradu

„Monstruozne su prijetnje kakve je Vojislav Šešelj uputio Nenadu Čanku i meni, kakve Srbija nije vidjela i čula od devedesetih. No jezovita je i šutnja predstavnika svih struktura vlasti u Srbiji kada je u pitanju stav spram tih poruka koje su više nego prijeteće, a koje su građani hrvatske nacionalnosti primili s velikom zabrinutošću i strahom“, izjavio je Žigmanov.

Haški osuđenik i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj prošloga četvrtka je, samo 24 sata poslije izricanja presude za progon Hrvata 90-ih godina, rekao kako je spreman ponoviti svoje zločine i to protiv dvojice kolega parlamentaraca, Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka.

"Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina, a krenut ću od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka", izjavio je Šešelj za portal beogradskog lista Blic, dan nakon što mu je Prizivno vijeće Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove, kao sljedbenik ICTY-a, izrekao kaznu od deset godina zatvora zbog počinjenih ratnih zločina.

Žigmanov je s tim u vezi rekao kako je bilo za očekivati da će netko javno reagirati i osuditi takve poruke kao nedopustive, napose zbog toga što je to bacilo sjenu na dolazak predsjednika Hrvatskog sabora u Srbiju.

„Naravno da smo svjesni važnosti toga događaja za ukupne srpsko-hrvatske odnose. To je druga važna postaja na relaciji Beograda i Zagreba u ovoj godini. Prva je dakako bila posjet predsjednika Srbije Hrvatskoj“, naveo je Žigmanov.

Po njegovim riječima, predstavnici hrvatske manjine učinit će sve kako bi na dostojanstven i odgovoran način pristupili tom susretu, i da će uraditi sve ono što se od njih očekuje.

„A to je da budemo dio protokola posjeta predsjednika Sabora u samoj Skupštini Srbije, u kojoj ćemo uputiti jasnu poruku o našemu društvenom i političkom položaju Hrvata u Srbiji“, zaključio je predsjednik DSHV-a.

On je također naveo kako je dolazak Gordana Jandrokovića u Beograd i među pripadnike hrvatske manjine u Subotici snažna poruka ohrabrenja.

Predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković odlazi u dvodnevni posjet Srbiji, gdje će biti gost predsjednika države, premijerke i predsjednice Skupštine Srbije.

Tijekom drugoga dana boravka razgovarat će u Subotici s predstavnicima hrvatske manjine u njihovu sjedištu u Subotici, sjeveru Vojvodine.

Nakon osude Može li ratni zločinac Šešelj biti član parlamenta u Srbiji? Analiza Ništa od tužiteljevih teza o velikoj Srbiji nije prošlo Vojislav Šešelj Bez reakcije u Srbiji MVEP najoštrije osudio Šešeljeve prijetnje Žigmanovu i Čanku

 

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

 • Zagy154:

  kaj bi se oglasio kad je isti ko i šešelj

 • Avatar megacube
  megacube:

  Seselj je slobodan covijek, ne moze mu niko nista...

 • dzukaficuka:

  Tako su namlatili i onog advokata prije trideset godina Vojvoda Voja i ostali šta ćeš barabe nesme niko da ih bije