Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO I KAZNENE PRIJAVE

Tolušić: Bilo je iznimno velikih nepravilnosti, kaznit ćemo sve one koji su se ogriješili

Tomislav Tolušić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
22.11.2016.
u 13:51

"Kad dobijemo službene izvještaje, onda ćemo službeno objaviti i detalje inspekcijskog nadzora deset distributivnih centara mesa", kazao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

– Kad dobijemo službene izvještaje, onda ćemo službeno objaviti i detalje inspekcijskog nadzora deset distributivnih centara mesa – kazao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. – Nalaze ćemo imati, nadam se, do kraja tjedna i bit će službeni te će javnost o svemu biti obaviještena. Bilo je i manjih nepravilnosti, no bilo je i nekoliko iznimno velikih nepravilnosti i sve one koji su se ogriješili o propise kaznit ćemo, neke prekršajno, neke i prekršajno i kazneno – rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u Glinskim Poljanama, gdje je obišao razminirane poljoprivredne površine.

Druge detalje nije htio otkivati, no najavio je isplatu 806 milijuna kuna avansa poticaja poljoprivrednicima do idućega ponedjeljka.

Nastojat ćemo isplaćivati avanse do 1. studenoga 

– Počele su isplate avansa poticaja koje moraju biti na računu poljoprivrednika do 28. studenoga. Riječ je o iznosu od 806 milijuna kuna, što je dosta veća svota nego prijašnjih godina. Tako smo se dogovorili s Europskom komisijom i to je maksimalni iznos koji možemo avansno isplatiti. Poticaji prvo sjedaju voćarima, no svi će ih dobiti do ponedjeljka – i ratari i stočari i svi ostali. Voćarima smo htjeli isplatiti prvima jer su ove godine imali goleme štete od mraza zbog kojeg su devastirani voćnjaci naših proizvođača – rekao je Tolušić koji je istaknuo kako želi, kao ministar poljoprivrede, poticaje isplatiti mnogo ranije nego do sada.

– Potrudit ćemo se poštovati rokove. Nastojat ćemo svake godine do 1. studenoga isplatiti avanse, kada poljoprivrednicima treba novac i zbog radova u polju, a za drugi dio potrudit ćemo se da do kraja ožujka većina novca od poticaja bude na računima poljoprivrednika. Novca ima u proračunu, administracija malo koči, no bit je da novac damo poljoprivrednicima onda kada ga trebaju, a to je kada imaju radove na polju – istaknuo je ministar Tolušić.

Poljoprivrednici će, čini se, ubuduće biti točno informirani za što dobivaju potpore. – Radimo na tome, kad posložimo sve, cilj nam je da svatko pismeno dobije izvještaj koliko poticaja za što dobiva. Danas se isplaćuju poticaji po osam, devet, deset stavki, ovisno o tome tko se čime bavi, i ne čudi što poljoprivrednik zapravo ne zna koliki poticaj dobiva za što jer isplate nisu raščlanjene – dodao je ministar.

>>Staro meso željeli vratiti u trgovine, sve će biti uništeno

>>Tolušić: Ne možemo uvoziti smeće i prodavati ga u Hrvatskoj

Komentara 26

KE
kenedy
14:10 22.11.2016.

kladim se da među onima koje ce kazniti,nema "big bossa"(todorica)...

PR
Proljeće1971
14:18 22.11.2016.

Normalno. kazneno prijaviti ove što su mućkali i mjenjali rokove trajanj, to je svjesno trovanje naroda.

KA
KaNiDora
14:51 22.11.2016.

Jedva čekam poticaje da si obnovim vozni park, dijete mi nema terenac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije