Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNI STRUČNJAK

'To je nacionalna sramota. Sutkinju treba isključiti iz pravosuđa'

Tomislav Horvatinčić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/10
13.10.2017.
u 23:08

Istaknuo je kako je u cijelom slučaju vidljiva nepravda i nevjerodostojnost s obzirom na Horvatinčićeve izjave iz 2011. godine

Presudu Tomislavu Horvatinčiću, koju je danas donijela sutkinja Maja Šupe prometni stručnjak Željko Marušić, smatra nacionalnom sramotom.

- To još jednom, sada dramatično, pokazuje da je u pravosuđu primarni zloćudni tumor svih problema u prometu, a sve ostale teške nepravilnosti tek su metastaze - kazao je Marušić.

>> Hoće li Horvatinčić koristiti RTL-ovu seriju kao dokaz na sudu?

Istaknuo je kako je u cijelom slučaju vidljiva nepravda i nevjerodostojnost s obzirom na Horvatinčićeve izjave iz 2011. godine, a uz to se kosi s bitnim elementima prometne sigurnosti.

Smatra kako sutkinju koja je Horvatinčića oslobodila krivnje treba doživotno isključiti iz pravosuđa, piše Net.hr

- Nije ključni problem ni u tome što su kinematika i dinamika sudara u suprotnosti s logikom kojom se rukovodila sutkinja Šupe. Nažalost i vještaci.

Tomislav Horvatinčić
1/10

Gliser, naime, za razliku od automobila, nema upravljački trapez ni prilagođenu geometriju kotača (kutove usmjerenosti i zatura), koji osiguravaju da i puštanjem volana auto drži pravac. A kontakt s podlogom nije trenjem, nego hidrodinamički, pa puštanjem upravljača (kormila) iz ruku gliser teško zadržava pravac, čak i na mirnom moru.

>> Sinkopa - sve što morate znati o ovom poremećaju

Ako je Horvatinčić upravljao gliserom, a nije blokirao upravljač (kormilo) u središnjem položaju i snagu motora u području visoke snage, odnosno glisirao na “autopilotu” kako su mnogi utemeljeno pretpostavljali, pri ‘kratkotrajnom gubitku svijesti’ gliser bi se ponašao bitno drukčije nego što se, po izjavama svjedoka i vještačenju, dogodilo - pojasnio je Marušić.

 

 

Komentara 195

BU
Budak
23:39 13.10.2017.

Strašno. Svi sve vidimo i znamo. Došlo je do toga da nam se otvoreno rugaju, vrijeđaju, ismijavaju i umalovažavaju. Ne sakrivaju se više, siluju istinu, ismijavaju pravosuđe i pravednosti. Ubijaju, kradu lažu otvoreno i sa ciničnim osmijehom nama u lice. Bijesni smo, očajni i bez nade. Naš san su pretvorili u svoju prčiju, naše nade progutali a našu djecu protrali gore nego svi četnici i hrvatski neprijatelji prije njih. Nemoćni smo. Kažu nada umire zadnja - hrvatska nada je na izdahu. Leži ranjena u slavonskom blatu i u napuštenim selima u kršu dok Sanaderi, Horvatinčići, Mamići, Todorići, Gucići itd. plešu bal vampira.

MA
marijaqwer
23:30 13.10.2017.

Sutkinja kaže da nije dokazano ubojstvo sa namjerom niti iz nehaja. Možda su baš tada umrli prirodnom smrću ? Bog će suditi i njoj i Horvatinčiću.

LA
lanemoje
23:22 13.10.2017.

Horvatinčić je u socijalizmu skrivio dvije nesreće sa smrtnim ishodom, oba puta je ubio pješakinje na zebri. U prvom slučaju je i pobjegao s mjesta nesreće. Niti u jednom slučaju nije osuđen. Jel i jugo sudstvo bilo sramotno? Tko ga je štito u bivšoj jugi kad već svi govore o nekavim sramotama i zaštitama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije