Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FEDERICO SALPIETRO

'Tvrdio je da je mahao rukama i upozoravao moje roditelje, a sada spominje sinkopu'

Tomislav Horvatinčić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/5
13.10.2017.
u 16:20

'Dokazana je činjenica da je napravio skicu odmah poslije nesreće'

Horvatinčić je čovjek koji je pogriješio. To je čovjek koji je ubio moje roditelje i koji je uništio moj život zauvijek. No on to ne želi priznati i govori samo laži, kako bi spasio sebe - kazao je Federico Salpietro, sin poginulih Talijana, nakon najnovije presude Tomislavu Horvatinčiću.

>>Hoće li Horvatinčić koristiti RTL-ovu seriju kao dokaz na sudu?

Prema njegovom mišljenju, Horvatinčić je i čovjek kojem se ne može vjerovati, a kao dokaz svojim tvrdnjama Salpietro navodi sve što je Horvatinčić ranije govorio o nesreći.

>>Sinkopa  - Sve što morate znati o ovom poremećaju

- Dokazana je činjenica da je napravio skicu odmah poslije nesreće. Ranije je izjavio da su svi brodski sistemi bili u kvaru, a tvrdio je i da je mahao rukama kako bi upozorio moje roditelje, a sada spominje da se sve dogodilo zbog sinkope. Ne mogu vjerovati da je ta njegova tvrdnja i prihvaćena - kaže sin poginulih Talijana.

Tomislav Horvatinčić
1/10

Dodaje, kako je Horvatinčić na sudu izjavio da nikada od njega i njegove sestre nije tražio novac.

- Postoji službeni dokument iz kojeg se vidi da je od nas tražio 240.000 eura. On tvrdi da je meni i mojoj sestri nudio pomoć i ekonomsko obeštećenje, no nikada nam nije ponudio nikakav novčani iznos. Od travnja ima moj IBAN (broj bankarskog računa) jer su mu moji odvjetnici rekli da ponudi konkretan iznos. No to nikada nije učinio. Ako posjeduje dokumente koji dokazuju suprotno, te bih dokumente rado vidio. Horvatinčić je lažljivac, lagao je i sudu i svima. Njemu se ne može vjerovati - kazao je Federico Salpietro.

Osvrnuo se i na tvrdnje Horvatinčićeve obrane, kako se sve dogodilo zbog sinkope, odnosno kratkotrajnog gubitka svijesti.

- Ako se to prihvati, to je opasno jer onda svatko tko skrivi nesreću može reći da se ona dogodila zbog sinkope. Ne mogu vjerovati da je to prihvatljivo ljudima koji žele živjeti u slobodnoj zemlji i nadam se da će konačna presuda biti drugačija - kazao je Salpietro. 

Komentara 89

IL
ilijan
16:43 13.10.2017.

Novo suđenje i to u Italiji!

EM
emojmile
16:37 13.10.2017.

Danas izrecena presuda je poziv svima koji imaju dozvole za auto, beod, avion da rade sta hoće. Sutkinja je pri svijesti bila tijekom izricanja preaude ?!?

JW
John_wayne
17:12 13.10.2017.

Kakva prcija od Pravne drzave. Ja, besparicar da s pedalinom koknem divlju patku dobio bih 20000 kn kazne i 6 mjeseci uvjetne robije.. Nema sto... Sponzor uglednih stranaka je nedodirljiv... Fuuuuuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije