Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Tvrdio je da je mahao rukama i upozoravao moje roditelje, a sada spominje sinkopu'

'Dokazana je činjenica da je napravio skicu odmah poslije nesreće'
13. listopada 2017. u 16:20 89 komentara 8775 prikaza
Tomislav Horvatinčić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Horvatinčić je čovjek koji je pogriješio. To je čovjek koji je ubio moje roditelje i koji je uništio moj život zauvijek. No on to ne želi priznati i govori samo laži, kako bi spasio sebe - kazao je Federico Salpietro, sin poginulih Talijana, nakon najnovije presude Tomislavu Horvatinčiću.

Tomislav Horvatinčić Ponovljeno suđenje Horvatinčić oslobođen! 'Nije utvrđeno da je napravio ono što mu se stavlja na teret'

>>Hoće li Horvatinčić koristiti RTL-ovu seriju kao dokaz na sudu?

Prema njegovom mišljenju, Horvatinčić je i čovjek kojem se ne može vjerovati, a kao dokaz svojim tvrdnjama Salpietro navodi sve što je Horvatinčić ranije govorio o nesreći.

>>Sinkopa  - Sve što morate znati o ovom poremećaju

- Dokazana je činjenica da je napravio skicu odmah poslije nesreće. Ranije je izjavio da su svi brodski sistemi bili u kvaru, a tvrdio je i da je mahao rukama kako bi upozorio moje roditelje, a sada spominje da se sve dogodilo zbog sinkope. Ne mogu vjerovati da je ta njegova tvrdnja i prihvaćena - kaže sin poginulih Talijana.

Tomislav Horvatinčić
1 / 10

Dodaje, kako je Horvatinčić na sudu izjavio da nikada od njega i njegove sestre nije tražio novac.

- Postoji službeni dokument iz kojeg se vidi da je od nas tražio 240.000 eura. On tvrdi da je meni i mojoj sestri nudio pomoć i ekonomsko obeštećenje, no nikada nam nije ponudio nikakav novčani iznos. Od travnja ima moj IBAN (broj bankarskog računa) jer su mu moji odvjetnici rekli da ponudi konkretan iznos. No to nikada nije učinio. Ako posjeduje dokumente koji dokazuju suprotno, te bih dokumente rado vidio. Horvatinčić je lažljivac, lagao je i sudu i svima. Njemu se ne može vjerovati - kazao je Federico Salpietro.

Osvrnuo se i na tvrdnje Horvatinčićeve obrane, kako se sve dogodilo zbog sinkope, odnosno kratkotrajnog gubitka svijesti.

- Ako se to prihvati, to je opasno jer onda svatko tko skrivi nesreću može reći da se ona dogodila zbog sinkope. Ne mogu vjerovati da je to prihvatljivo ljudima koji žele živjeti u slobodnoj zemlji i nadam se da će konačna presuda biti drugačija - kazao je Salpietro. 

Tomislav Horvatinčić NEPRAVOMOĆNO OSLOBOĐEN Horvatinčić nakon suđenja: 'Još jednom sućut, žaljenje...' Tomislav Horvatinčić BURNO SUĐENJE Sutkinja i tužiteljica se svađale, a vještakinja navela da Horvatinčić ne boluje od duševnih bolesti Tomislav Horvatinčić Završna riječ tužiteljice: 'Kako Horvatinčića nije strah voziti? Od te nesreće je počinio 5 prometnih prekršaja'
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
  • ilijan:

    Novo suđenje i to u Italiji!

  • emojmile:

    Danas izrecena presuda je poziv svima koji imaju dozvole za auto, beod, avion da rade sta hoće. Sutkinja je pri svijesti bila tijekom izricanja preaude ?!?

  • John_wayne:

    Kakva prcija od Pravne drzave. Ja, besparicar da s pedalinom koknem divlju patku dobio bih 20000 kn kazne i 6 mjeseci uvjetne robije.. Nema sto... Sponzor uglednih stranaka je nedodirljiv... Fuuuuuj