Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA INVESTICIJA JAPANSKOG GIGANTA

Tko je tvrtka Toyo koja u Srbiju ulaže 390 milijuna eura

30.07.2019.
u 14:38

Proizvodit će se od pet do 10 milijuna prvoklasnih guma - navodi Vučić naglašavajući da će ovo biti prva tvornica ovog japanskog proizvođača u Europi.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je danas da je nakon tri godine postignut dogovor s tvrtkom "Toyo Tire Corporation" te da će ovaj japanski gigant samo u prvoj fazi uložiti 390 milijuna eura.

- Od svih zemalja srednje, istočne i južne Europe, u igri su ostale Poljska i Srbija. Međutim, prije nekoliko minuta sam dobio službeno pismo od ovog značajnog japanskog investitora. Gospodin Shimizu je rekao da će "Toyo Tire Corporation", najpoznatiji proizvođač guma, doći u Srbiju - rekao je jutros Vučić, prenosi Blic.rs.

Dodao je da će se u tvornici proizvoditi premium gume za ugledne proizvođače automobila.

- Proizvodit će se od pet do 10 milijuna prvoklasnih guma - navodi dalje naglašavajući da će ovo biti prva tvornica ovog japanskog proizvođača u Europi.

Ova velika investicija, kaže, čini 12 ili 13 posto ukupnih investicija u Srbiji.

- To je dva puta manje nego što je imala Hrvatska kao članica EU u prošloj godini - rekao je Vučić, ističući da će u sljedećim mjesecima početi izgradnja tvornice na oko 60 hektara zemljišta. Dodao je i da je to "više nego što Bosna i Hercegovina ima na godišnjoj razini te značajno više od Sjeverne Makedonije i Crne Gore".

"Toyo Tire Corporation" gradit će svoju ispostavu u maloj vojvođanskoj općini Inđiji. Izgradnja tvornice trebala bi započeti u svibnju iduće godine, a s proizvodnjom bi se trebalo krenuti 2020. godine, što će otvoriti oko 500 novih radnih mjesta, piše Blic.rs.

- Naša tvrtka opskrbljuje europsko i rusko tržište pneumaticima iz svojih tvornica u Japanu i Maleziji. Od 2022. godine nova baza u Srbiji preuzet će ključnu ulogu u ovim operacijama - poručili su iz japanske tvrtke.

- Srbija u potpunosti ispunjava sve zahtjeve tvrtke “Toyo”. Izuzetna i visoko kvalificirana radna snaga s relativno niskim plaćama, integracija automobilske industrije zbog aktualnih investicija stranih kompanija i odlični odnosi sa Japanom čine izuzetno atraktivno poslovno okruženje u Europi - stoji u priopćenju te kompanije.

 

Komentara 61

DU
Deleted user
15:17 30.07.2019.

Steta da slicne investicije zaobilaze HR, iako smo imali kompartivne prednosti sagledavajuci Borovo i nekadasnju proizvodnju po licenci Continentala.

Avatar Sandinista
Sandinista
15:15 30.07.2019.

Ovo je velika investicija i ne trebamo biti zavidni. I u Hrvatsku su prije više od 20 god trebale doći značajne investicije iz auto industrije, pa nisu. Znamo svi zašto. U bivšu državu su ulagali i otvarali tvornice VW, Fiat, Renault, Citroen...a današnju Hrvatsku obilaze u širokom luku.

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
16:12 30.07.2019.

Prije su nam Srbi bili problem. Danas nam jos veci problem zadaju vrhunski Hrvatski lopovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije