Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjesničar ante nazor:

Tko će odgovarati za rat u Hrvatskoj i nadoknaditi štetu za ubijene?

ante nazor
Foto: Screenshot Nova TV
03.02.2015.
u 12:54

– Netko je došao u Hrvatsku i rekao: "Ovo je Srbija!" Taj je dobio pomoć iz Beograda, dobio je pomoć JNA – kaže povjesničar

– Jedino se sad postavlja pitanje nakon svega, tko će odgovarati za rat u Hrvatskoj? Netko je došao u Hrvatsku i rekao: "Ovo je Srbija!" Taj je dobio pomoć iz Beograda, dobio je pomoć JNA. Tko će Hrvatskoj nadoknaditi štetu za ubijene, za razorene, to su stvari koje mi nakon svega ostaju nepoznanica – rekao je  povjesničar dr. Ante Nazor iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata gostujući na Novoj TV.

– Ovo je potvrdilo izjave ljudi da je taj prag za genocid zaista visoko postavljen. Jednoglasno je, treba naglasiti, odbijena i protutužba Srbije, odbijeni su i argumenti Hrvatske za genocid uz dva izdvojena mišljenja. Ova presuda je potvrdila ono što znamo, ono što smo govorili, da je cilj bio stvaranje etnički čiste države, srpske i to se ovdje navodi. Dokumenti i činjenice pokazuju da je namjera bila istrebljenje, ovdje pravno nije istrebljenje nego istjerivanje. Agresija je za cilj imala stvaranje jedinstvene srpske države, Hrvati su s tog područja protjerani – kazao je Nazor.

>> 'Hrvatska Srbiji ne smije dati u EU dok ne izruči odgovorne za maskr'

>> Haaški sud odbacio tužbu Hrvatske i srpsku protutužbu. 'Nisu dokazale genocid'

Komentara 62

LI
liskovaca
13:08 03.02.2015.

zašto nitko ne poteže pitanja odštete????????

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
13:09 03.02.2015.

Po logici stvari Srbi opet mogu za 20 godina spaliti Balkan .

DU
Deleted user
13:13 03.02.2015.

pa vidite ante da rata do 27.04.nije bilo.tuga jad i čemer....imamo hagg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije