Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udar na poreznu

Tisuće iseljenih Hrvata ruše zakon zbog kojeg se masovno bježi iz Hrvatske? Kreće velika akcija

14.11.2022.
u 09:38

Sindikalisti tvrde da, prema ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Austrijom, Slovenijom, Italijom i Švicarskom, Hrvatska ne bi trebala oporezivati one koji više od 183 dana (pola godine) borave u tim zemljama ako im je poslodavac iz tih zemalja u kojima primaju dohodak i na njega plaćaju porez.

Komentara 134

DU
Deleted user
10:10 14.11.2022.

Poreznici su lijepo pričekali Popis stanovništva i sad imaju na "dlanu" (upss USB sticku) sve podatke, uklj. nekretnine i dr. pa mogu do mile volje "šiljiti" tzv. rezidentnost, po njihovim svojevoljnim kriterijima. Zašto bi netko, otišao raditi u Irsku, bio hrv. porezni obveznik samo zato jer mu djeca ovdje idu u OŠ - je, divno su to oni osmislili, ali gdje to postoji u zakonu, da se pročita crno na bijelom. Sve oko poreza u Hrvatskoj je ili napisano dvosmisleno, da se kasnije može postaviti cijela lepeza mogućih interpretacija, ili je poreznička praksa takva da tu nema "vrdalame", ako oni smatraju da nekom treba udariti "štibru". Naravno, ako se radi o "sitnoj ribi". Postolar, koji nema zaposlenih, kupi Škodu Octavia - odmah slijedi poziv da se očituje iz Porezne i kontrola fiskalne blagajne. No, kad netko iz drž. službe ima 5-6 nekretnina, ogroman saldo na tekućem računu - e tu izostaje reakcija jer je to "naš". Čim se radi o bogatim, poreznici učas gube interes..

BJ
bjmaro
10:17 14.11.2022.

Nije mi jasno zašto dio mainstream medija štiti nered. Ispada da mi što ovdje radimo smo debili. Znam slučaj da je iz Engleske išao na vrlo složenu i skupu operaciju u RH i osim puta ništa nije platio. Ne ulazimm u sve varijante ,ali generalno u RH je još uvijek je besplatno školstvo i zdravstvo,a zlorabeći ga uništavamo veliku vrednotu našeg društva.

ST
stefj
10:13 14.11.2022.

To djelovanje porezne je lijepo pročistilo prijave pred popis stanovništva, tako da smo dobili realnije brojke. Tu se onda pokazalo razorno djelovanje sinergije politike i sindikata javnih struktura u upravljanju gospodarskim smjerom zemlje... Porezna je samo produžetak politike, ništa drugo. Sve je podređeno punjenju proračuna, a ne poboljšanju uvjeta poslovanja. U skladu s time su nam i gospodarski rezultati gdje smo čvrsto prikovani na dno i rast BDP-a (po stanovniku) nam više ovisi o odljevu stanovništva nego povećanju proizvodnje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?