Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija na požarištu

Tijekom gašenja požara kod Dubrovnika smrtno stradao vatrogasac (42)

Gori iznad Orašca, vatrogasci uspjeli obraniti kuće u Ljupču, stigla 4 kanadera
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/6
01.08.2022.
u 06:30

Riječ je o 42-godišnjem pripadniku JVP-a Dubrovački vatrogasci. Očevid je u tijeku.

Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac, objavila je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima na svojim mrežnim stranicama Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

- Glavni vatrogasni zapovjednik izražava najdublju sućut obitelji smrtno stradalog vatrogasca Gorana Komlenca, djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac. Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku te će po završetku istrage informacije biti poznate javnosti. Neka mu je laka hrvatska gruda - navode iz HVZ-a. 

Dubrovački.net piše kako je nesretno preminuli vatrogasac (1980) iz Orašca pripadnik JVP-a "Dubrovački vatrogasci". Bio je pripadnik postrojbe koja je sudjelovala u spašavanju kuća u selu Ljubač, te gašenju guste borove šume na predjelu prema Orašcu i Zatonu.

Četiri kanadara i 80 vatrogasaca uspjeli su zaustaviti širenje požara koji je u nedjelju oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca.

Od 12,30 sati do predvečerja vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

 

 

Ključne riječi

Komentara 12

AL
altruist
07:23 01.08.2022.

Pokoju mu duši, sućut obitelji. Ovakvi ljudi su heroji.

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
07:42 01.08.2022.

Sućut obitelji. No gdje je odgovornost Odgovornih iz ZTZa i Predsjednika Skupstine i Nadzornog, jer eto jos uvijek 4 aviona za gašenje u hangarima. Sramota.

BL
blizak
08:58 01.08.2022.

Cija zemlja gori? Privatna ili drzavna? Ako je privatna, zasto nije odrzavana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije