Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna situacija

Vatrogasac heroj: Nagutao se dima i izgorjela mu kaciga, no vratio se gasiti požar

Stjepan Mihok
Foto: DVD Marija Magdalena
1/3
28.07.2022.
u 22:48

- Za mene je on heroj. Stvarno je uvijek prvi i najjači u ovom poslu - rekao je Josip Belinić, zapovjednik DVD-a Marija Magdalena.

Jedan vatrogasac iz okolice Zaprešića prošlog ponedjeljka doživio je opasnu situaciju kad mu je tijekom gašenja požara izgorjela je kaciga i nagorjelo odijelo.

- Ovo je kaciga koja je ostala od moje zaštitne opreme od požara koji se zbio prije nekoliko dana u općini Pušća. Izgorena je. Oprema je odradila svoje na toj zahtjevnoj intervenciji -  ispričao je za RTL Stjepan Mihok, vatrogasac DVD-a Marija Magdalena i JVP Grada Zagreba koji za dlaku izvukao živu glavu. 

U jednom trenutku gašenja požara na njega se srušila konstrukcija s dimovodnim i ventilacijskim sustavom. Skinula mu se kaciga s glave, kao i zaštitna maska bez koje se nagutao dima i završio na hitnoj.

- Dvije minute kisika tak' da je bilo sve uredu. Nastavio sam, naravno, opet s drugom opremom i opet u požar. Ima i video. Sa drugom kacigom, ali oprema na meni je ostala ista, tako da smo opet išli pomoć kolegama, svi zajedno - objašnjava Mihok.

Iako se ne smatra herojem, za kolege i zapovjednika to itekako je.

- Za mene je on heroj. Stvarno je uvijek prvi i najjači u ovom poslu - rekao je Josip Belinić, zapovjednik DVD-a Marija Magdalena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije