Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLANO UPOZORENJE

Temperature oceana oko južne Floride dostigle su razinu vruće kupke

FILE PHOTO: High temperatures threaten Florida's coral reefs
Foto: MARIA ALEJANDRA CARDONA/REUTERS
1/3
26.07.2023.
u 23:15

Nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA) prije ovog mjeseca upozorila da bi se zbog toplijeg mora oko Floride mogle pojačati tropske oluje i uragani, jer se tada iznad njih stvara više energije

Površinska temperatura oceana oko Florida Keysa ovog je tjedna porasla na 38,44 Celzijeva stupnja, odnosno dosegnula razinu vruće kupke, dok bi normalne temperature mora za to područje u ovo doba godine trebale iznositi između 23 °C i 31 °C, objavila je Nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA). Sve veća učestalost i intenzitet loših vremenskih uvjeta – kako na kopnu tako i u oceanima – simptomatični su za globalne klimatske promjene koje pokreću ljudi.

Svjetska meteorološka organizacija upozorila je da temperature mora poput onih u Južnoj Floridi mogu biti smrtonosne za život u moru i ugroziti oceanske ekosustave, što bi također moglo utjecati na ljudske zalihe hrane i sredstva za život.

NOAA je prije ovog mjeseca upozorila da bi se zbog toplijeg mora oko Floride mogle pojačati tropske oluje i uragani, jer se tada iznad njih stvara više energije.

VEZANI ČLANCI:

Više zelenih tema pronađite na web stranici Rezolucija Zemlja

Foto: VL

Komentara 3

PV
prcko.vita
17:52 27.07.2023.

Zar je moguće da je čovjek još uvijek toliko zatucan da nije u stanju iskoristiti besplatnu prirodnu energiju? Mi bi svi trebali imati besplatnu vodu i struju.

DU
Deleted user
11:11 27.07.2023.

Predskazanje.

PR
predragbabic1
11:02 27.07.2023.

ovako toplo more neće utjecati na živi svijet jer će on otići na veće dubine gdje je hladnije, ali će vjerojatno utjecati na pojave jačih uragana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije