Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAFIJAŠKO UBOJSTVO

Ubojicu sa Zrća u sudnicu doveli u pancirkama i lisicama: 'Nisam kriv'

Zadar: Počelo suđenje Dušku Tanaskoviću za ubojstvo na Zrću
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
12.04.2023.
u 11:55

Tanaskovića se tereti da je 25. kolovoza 2022. godine oko 6 sati upucao Gorana Vlaovića, prouzročivši time njegovu smrt

Duško Tanasković stigao je na sud u Zadru gdje mu se sudi za ubojstvo Crnogorca Gorana Vlaovića kojeg je u kolovozu prošle godine na Zrću usmrtio hicem iz pištolja. Tanasković je stigao u pratnji troje policajaca, a na sebi ima pancirku, što se u sudnici ne događa često.

– Razumijem hrvatski jezik i ne treba mi prevoditelj – kazao je Tanasković, dodajući kako je primio pisanu poruku o svojim pravima te je potpuno razumije, kao i optužnicu, no da se ne smatra krivim, pišu 24sata. Rekao je kako će obranu iznijeti na završetku postupka, a nakon toga je puštena videosnimka nadzorne kamere.

VIDEO Danas počinje suđenje Tanaskoviću za ubojstvo na Zrću

Podsjetimo, Tanaskovića se tereti da je 25. kolovoza prošle godine oko 6 sati ujutro ispred noćnog kluba Vlaoviću prišao s leđa te ga iz neposredne blizine upucao u glavu. Vlaović, za kojeg se smatra da je bio član jednog od mafijaških klanova Crne Gore, preminuo je na putu u bolnicu.

– Prema informacijama koje imam, bit će samo očitovanje okrivljenika smatra li se krivim te će se na tom ročištu vidjeti koji će se dokazi izvoditi, a koji će se eventualno pročitati – objasnio je sam početak postupka Vinko Gulišija, splitski odvjetnik koji je Tanaskovićev branitelj.

Tanasković, građanin Srbije, otprije je poznat policiji, a posljednjih šest mjeseci boravi u zadarskom istražnom zatvoru, gdje nisu zabilježeni incidenti, no bio je pritvoren uz visoke mjere osiguranja. Njegov odvjetnik navodi da su jedini problemi koje je imao vezani uz dijagnozu koju je imao i prije boravka u zatvoru.

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

MI
MiljenkoTravić
13:09 12.04.2023.

kazna za ubojstvo je 5 do 20 godina? Pa više dobiješ ako ubiješ psa nego čovjeka. Dakle ako si kriv za ubojstvo čovjeka - imaš mogućnost dobiti 5 godina jer eto, prvi ti je put (čitaj: sretno i pametnije sljedećii put i pazi da te ne uhvate). Mogu razumjeti da postoje neke olakotne ali da je takav raspon kazne je smiješno. Kaj je najbolje nakon 3/4 kazne može na uvjetno van. tj lako je očekivat da neki ubojica odradi 3-4 godine i evo ga nazad. I onda se netko pita kaj ne valja s pravosuđem.

Avatar mustafa1
mustafa1
13:15 12.04.2023.

za ovo "nisam kriv" bi ako se sudjenjem ustanovi da je ipak kriv, trebao dobiti barem 5 godina dodatno.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
18:20 12.04.2023.

I ovdje je već sa fotografije vidljivo da se radi o iznimno inteligentnom liku, talent samo takav - nesuđeni matematičar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije