Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEK 2009. Novogodišnja slavlja na trgovima

Tamburaši, Pađen i Crvena jabuka

04.12.2008.
u 17:12

Kao i proteklih godina, ulazak u 2009. proslavit će se diljem Slavonije uz glazbene goste na središnjim gradskim trgovima.

Osigurali 250.000 kuna
Osječane će, gotovo je sigurno, zabavljati domaća “Prva liga”, a tko će svirati uz njih, tek će biti dogovoreno sljedećega tjedna na sjednici Gradskog poglavarstva. Poznato je, međutim, da to neće biti Lana Jurčević, koja je, kažu nam u Poglavarstvu, za svoj nastup tražila čak 207.000 kuna. Do sljedećega bi se tjedna trebalo znati i hoće li Grad i ove godine proslavu financirati sa Županijom, koja je, doznajemo, razgovarala sa Stjepanom Jeršekom Štefom i Krunoslavom Kićom Slabincem. Grad je za novogodišnji doček osigurao 250.000 kuna, a Županija bi sudjelovala sa 100.000 kuna.

– Nikako da stupim u vezu s gradonačelnikom Gordanom Matkovićem pa da se dogovorimo – rekao je osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo.

A dok Osijek razmišlja, Vinkovčani su se već dogovorili s tamburaškim sastavom Đeram i Crvenom jabukom, za koje će izdvojiti 200.000 kuna. Stanovnike Slavonskog Broda, pak, u najluđoj će noći zabavljati Jurica Pađen i Aerodrom te domaći bendovi. Za organiziranje proslave izdvojeno je, kao i lani, 170.000 kuna. Požežani će tradicionalno slaviti na Trgu sv. Trojstva uz tamburaški sastav Zlatna dolina i zabavnu skupinu Bankrot, a utrošit će se 70.000 proračunskih kuna.

Kuhano vino i vatromet
Za domaće snage odlučili su se i Vukovarci, koje će na trgu zabavljati glazbeni sastav Likosi i tamburaški sastav Dike, a Nova će ih godina stajati 50-ak tisuća kuna.

Stanovnike slavonskih gradova koji se odluče 2009. dočekati na otvorenom očekuje i besplatno kuhano vino te čaj, a u ponoć će uživati i u vatrometu. (žrk, mf, jt, bg, bb)



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije