Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad hakera

Talijanski Anonymous srušio internetsku stranicu Vatikana

vatikan
Foto: Reuters/ PIXSELL
07.03.2012.
u 22:30

Iz hakerske skupine objasnili su da su stranicu napali kao odgovor na "njihovu doktrinu, liturgiju te apsurdna i zastarjela pravila koja njihova visokoprofitna organizacija širi diljem svijeta".

Posljednja "žrtva" hakerske skupine Anonymous, prema pisanju stranih medija, je internetska stranica Vatikana - www.vatican.va - koju je srušio talijanski ogranak te hakerske skupine.

Iako je u srijedu navečer internetska stranica još uvijek bila nedostupna, glasnogovornik je rekao da zasad nije utvrđeno jesu li problemi nastali uslijed hakerskog napada.

Iz te hakerske skupine objasnili su da su stranicu napali kao odgovor na "njihovu doktrinu, liturgiju te apsurdna i zastarjela pravila koja njihova visokoprofitna organizacija širi diljem svijeta". 

"Ovaj napad nije protiv kršćanske vjere i vjernika diljem svijeta, nego protiv korumpirane rimokatoličke Crkve", poručili su Anonymousi.

Akcija hakerske skupine stigla je dan nakon što je FBI podigao optužnicu protiv jednog navodnog člana Anonymousa te četvero navodnih glavnih članova sestrinske hakerske skupine LulzSec.

Komentara 7

AG
Agramer198
23:29 07.03.2012.

A da naprave nešto korisno pa da recimo izbrišu podatke kartičarskim kućama??

PE
pemec
07:00 08.03.2012.

dakle organizira se opet progon monoteisitčkih religija, čisto sumnjam da bi te klince smetalo što netko moli i obavlja svoje liturgije, iza njih stoje svjetski moćnici. Kreću opet s najmoćnijim zalogajem završava na islamu i pravoslavlju, a sekte koje see se utemeljuju radi rastakanja velikih religija ne će dirati, oni s njima pušu u isti rog. Tko ne vjeruje nek skokne do jefovinih svjedoka na bogoslužje pa će se iznenaditi da im se bogoslužje sastoji od pljuvanja po Katoličkoj crkvi. Ako jednoga dana Jehovini svjedoci postanu jaki i mnogobrojni masonerija će i njh rasturiti

OB
-obrisani-
22:33 07.03.2012.

Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije