Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Talibani objavili da su ubili američkog vojnika

afganistan napad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
24.12.2019.
u 07:28

Oko 20.000 stranih trupa, većinom američkih, nalazi se u Afganistanu u sklopu misije NATO-a pod vodstvom SAD-a za osposobljavanje, pomoć i savjetovanje afganistanskih snaga

Američko Ministarstvo obrane priopćilo je kako je Michael Goble, američki vojni narednik iz New Jerseyja, umro u ponedjeljak od zadobivenih ozljeda dok je njegova postrojba sudjelovala u borbenim operacijama dan ranije u provinciji Kunduz. Incident se istražuje, priopćio je Pentagon. 

U poruci koja je sadržavala i fotografije glasnogovornik talibana Zabihullah Mudžahid rekao je kako su ubili pripadnika američkih snaga u eksploziji u sjevernoj provinciji Kunduz.

Oko 20.000 stranih trupa, većinom američkih, nalazi se u Afganistanu u sklopu misije NATO-a pod vodstvom SAD-a za osposobljavanje, pomoć i savjetovanje afganistanskih snaga, a dio američkih snaga provodi protuterorističke operacije protiv islamističkih militantnih skupina.

U Afganistanu je u 2019. ubijeno više desetaka pripadnika inozemnih snaga. SAD su u posljednjih godinu dana pregovarale s talibanskim militantima o sporazumu o povlačenju svoje vojske, tražeći talibanska jamstva za to no ovoga mjeseca pregovori su prekinuti nakon što su pobunjenici pokrenuli samoubilački napad na veliku američku bazu.

Afganistanske vladine snage, koje podržava američka vojska, nedavno su pojačale operacije protiv talibana u Kunduzu.

Komentara 4

ST
Stipan
08:38 24.12.2019.

Treba sve strane vojnike dovesti doma i neka oni žive po svom fazonu.

TO
Toni66
15:19 24.12.2019.

Oko 20.000 stranih okupatotskih trupa, većinom američkih, nalazi se u Afganistanu 19 godina uskoro u sklopu "misije NATO-a" pod vodstvom SAD-a za osposobljavanje, nesposobnih da postanu Ameri pomoć i savjetovanje odbtanih snaga ali smo od strane vojnih savjetnoka da shvatevate tko je njihov okupator . Obuka je protiv zločestih Afganistanaca. Narvno ujedno je i aktivna pomoč od strane stle naoružanih sa najmiodernijim -oružijem. tehnikom . koji su Ista funkcija je i u Iraku protiv i Iračana ili iranskog naroda. Naravno ista situacija je opet nepozvani naoružani u Sirj su za naoružavanje financiranje podršku Kurdima - nedavno apsolutno priznatim terositima sada plačenicima -saveznicima NATO snaga koji su maskrirali Iračane, pokušali ubiti Erdoigana i familju mu .. u tzv. "državnom udaru" ! I koji su zauzeli veliki dio StranogTeritorija skupa sa doprmljenim islamistima teroristima u Siriji usput čuvaju Sitisku naftu od Assada . Kod Turčina držer izbjeglice milione njih nedaju da se vrate u svoju domovinu Siriju . Svjesno da bi to bila katastrofa za Ameriku . Vračeni mladi koji vide smo pustoš kameno doba nemaš slobode odoše svi u dragovoljce da oslobode svoju državu jer bi bili sada spremni i opremljeni od strane Rusije . A to nebi Izral dozvolio i zato kod Turčina skoro 5 miliona u logorima Sirijaca i drugih su bezopasni dok su tamo . A kao to riješiti neznaju ni nakon milion ubitih "terorista" od strane USA NATO-a i Kurda ..

NI
nikola13782
08:52 24.12.2019.

Nuk ol dis sanaba bičes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije