Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMPROVIZIRANA EKSPLOZIVNA NAPRAVA

Američki vojnik ubijen u Afganistanu, odgovornost preuzeli talibani

Izbori u Afganistanu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.12.2019.
u 08:14

Američke i afganistanske snage pogođene su improviziranom eksplozivnom napravom u okrugu Čardara u sjevernoj provinciji Kunduz dok su se spremali provesti napad, priopćio je glasnogovornik talibana.

 Američki vojnik "ubijen je u akciji" u ponedjeljak na sjeveru Afganistana, priopćila je američka vojska, a odgovornost za napad preuzeli su talibani. Prema politici američkog ministarstva obrane, ime ubijenog vojnika neće se objaviti prva 24 sata u roku u kojemu će o njegovoj smrti obavijestiti najbližu rodbinu. 

Američke i afganistanske snage pogođene su improviziranom eksplozivnom napravom u okrugu Čardara u sjevernoj provinciji Kunduz dok su se spremali provesti napad, priopćio je glasnogovornik talibana. 

"Naši borci ubili su pripadnika američkih snaga i ranili afganistanskog komandosa", rekao je glasnogovornik u tekstualnoj poruci koja je uključivala fotografije krvavog ruksaka i iskaznice američkog vojnika, prenosi Reuters.

Od početka 2019. u Afganistanu je poginulo 20 američkih vojnika u sukobima. Trenutno je u Afganistanu raspoređeno oko 12.000 američkih vojnika. 

Napad je uslijedio nakon što su američki i talibanski pregovarači pauzirali pregovore zbog još jednog napada talibana na američku vojnu bazu Bagram u kojemu su ubijena dva civila, a više od 70 ih je ranjeno. 

Prošli tjedan je američki posebni izaslanik za Afganistan Zalmaj Halilzad rekao da se pregovori SAD-a i talibana približavaju "važnoj fazi" mirovnog procesa u Afganistanu. 

Pregovori su ponovno otvoreni ranije ovog mjeseca nakon što ih je američki predsjednik Donald Trump u rujnu zaustavio. Kao razlog je naveo ubojstvo američkog vojnika.

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
08:21 23.12.2019.

jel bio osiguran?

AA
aabbcc
13:53 23.12.2019.

Ma hajde ponekada se mora napisati a inace vojnika vise strada tamo gdje nema rata, napiju se pa pokliznu na bananu.

DA
daveke
10:22 23.12.2019.

Arganistan je na Zemlji ili na Marsu? Nikad cuo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije