Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPSADA U GRADU

FOTO/VIDEO Okončana talačka kriza u kafiću u Nizozemskoj: Taoci izašli na slobodu, uhićena jedna osoba

Talačka kriza u Nizozemskoj
Foto: reuters
1/10
30.03.2024.
u 12:50

Granačelnik je potvrdio kako je talačka kriza okončana, tako da po svemu sudeći je u kafiću bilo zarobljeno četiri taoca

Više osoba od jutra jedan napadač držao je kao taoce u lokalnom kafiću u nizozemskom gradu Edeu. U blizini je bilo evakuirano i oko 150 domova, dok su se vlasti bavile slučajem ''talačke krize koja uključuje više osoba'', objavila je policija. Talačka kriza bila je okončana oko 12.30 sati, javlja Nu.nl, nakon što su oko sat vremena prije toga tri taoca bila uslobođena, 

Kako javlja portal Nos, jedna osoba je oko 12.30 sati odvedena iz kafića te je, čini se, uhićena, no zasad nije poznato radi li se o otmičaru. Uz njega izašla je i osoba koja je na sebi imala narančastu jaknu, a policija ga je odvela. Granačelnik je potvrdio kako je talačka kriza okončana, tako da po svemu sudeći je u kafiću bilo zarobljeno četiri taoca.

Ranije je došlo do incidenta u kafiću, no nisu navedene informacije. Osim toga, policija je pozvala ljude da se drže podalje od tog područja. Teško naoružani policajaci nalazili su se na terenu, a viđeno je i nekoliko snajperista na krovovima zgrada. Uz to, na mjesto događaja je stiglo i oklopno vozilo Bearcat koje koristi Služba za posebne intervencije (DSI).

Policija je u međuvremenu navela kako nema informacija da se radi o terorističkom napadu. Zasad nije poznato tko je napadač, no policija je ranije navela kako se na tom području ''kreće muškarac koji je opasnost za sebe i druge''. Na snimkama koje su objavljene u jednom je trenutno navodno robot donio smeđu torbu u kafić u kojem je došlo do incidenta. 

Talačka kriza u Nizozemskoj
1/10

Svi dućani u blizini bili su zatvoreni, objavile su gradske vlasti. Vlakovi za i iz Edea su također bili otkazani, objavio je željeznički operator NS na web stranici. Mediji navode kako se talačka kriza odvijala u kafiću Cafe Petticoat, popularnom baru i noćnom klubu u tamošnjem gradu.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 4

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
11:27 30.03.2024.

Vjerojatno neki maloljetni doktor koji hoće ljudima operirati slijepo crijevo.

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
11:29 30.03.2024.

Sasvim je moguče da je riječ o mutnom ili patološko spornom europskom štovatelju balkanskog nevinog viteštva i domoljublja koji se u kafiču osječa kao nevini vitez i svoj na svome jer ima Nizozemsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije