Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIJ Stanovnici glavnog grada Kanade već deseti dan ne mogu otvarati automatska vrata

Tajanstveni radijski signal blokirao Ottawu

zan_ottawa_tx.jpg
import
07.11.2005.
u 18:31

Misteriozni radijski signal doslovce je zatočio stanovnike Ottawe. Kako se emitira na istoj frekvenciji kao i vrata na automatsko otvaranje, stotine garažnih vrata te ograda privatnih kuća i javnih zgrada, uključujući i parlament, blokirano je, i to već deseti dan. Stanovnici su zbog neobjašnjiva fenomena morali ostaviti aute u garaži, a mnogi su morali preskakati ograde da izađu iz zatočeništva.

– Jak signal ometa vrata i ograde u krugu više od 40 kilometara. To je golema površina – kazao je J. P. Clerouy iz servisa za popravak vrata, koji na dan primi više od tisuću poziva. U veleposlanstvu Angole kažu da zbog signala uopće ne mogu otvarati glavna ulazna vrata.

– Zgrada nam je potpuno blokirana, vrata ne možemo otvoriti niti ručno. Zabrinuti smo, ovakva situacija za nas je golem sigurnosni problem – kazao je zaposlenik veleposlanstva Miguel Puna.
Signal je emitiran na frekvenciji od 390 megaherca, na kojoj rade sva automatska vrata. Kako je na istoj frekvenciji i najsuvremenija vojna oprema američke vojske, sumnja je pala na veleposlanstvo SAD-a.

Najveći svjetski prozvođač garažnih vrata Chambarklain group iz SAD-a problemu je prišao vrlo ozbiljno. U Ottawu su odmah poslali inženjera da ispita odakle dolazi signal. Njihov predstavnik izjavio je da su prošloga ljeta slični problemi zabilježeni u SAD-u nedaleko od vojnih baza. I tada je jak radiosignal na 390 MHz blokirao ulaze u privatne kuće.
Američko veleposlanstvo u Ottawi opovrgnulo je bilo kakvu vezu s misterioznim signalom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije