Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška Srbiji

Szijjártó rekao kako će Mađarska inzistirati da Srbija otvori pet poglavlja sa EU

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
06.10.2017.
u 19:39

Mađarski šef diplomacije Szijjártó u razgovoru s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ocijenio je kako bi otvaranje novih poglavlja "bio pozitivan signal Srbiji na europskom putu"

Mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó rekao je danas u Beogradu kako će Mađarska inzistirati da Europska unija ove godine otvori pet pregovaračkih poglavlja sa Srbijom, priopćio je ured srbijanskog predsjednika.

Mađarski šef diplomacije Szijjártó u razgovoru s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ocijenio je kako bi otvaranje novih poglavlja "bio pozitivan signal Srbiji na europskom putu", navodi se u priopćenju iz Vučićeva ureda.

Ocijenivši da su bilateralni odnosi dviju država "na najvišoj razini u povjesti", srbijanski se predsjednik zahvalio za potporu Mađarske Srbiji u procesu eurointegracija.

Uz najavu četvrte zajedničke sjednice dviju vlada, pozdravljeno je povećanje trgovinske razmjene od 34 posto, uz rast izvoza Srbije u Mađarsku, a istaknut je interes obje države da se povećaju mađarska ulaganja u Srbiji, navedeno je u priopćenju.

Szijjártó je imao i odvojene susrete s ministricom za europske integracije Jadrankom Joksimović, te s premijerkom Anom Brnabić i šefom diplomacije Ivicom Dačićem.

Komentara 8

Avatar Foton
Foton
14:49 07.10.2017.

A mi se sa svima svadjamo. Ne postujemo,arbitrazni sud, ljuti smo na Madzare jer je nas premijer prodao INU za sitno mito, itd. A naravno, mi smo uvijek imsvuda u pravu, a oni drugi u krivu

NV
NV
20:01 06.10.2017.

Naravno naša diplomacija će podržati.

KA
KaraMarko
10:18 07.10.2017.

Tak i treba neka pozuri Srbiju u ovu EU propast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije