Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrućine

Švicarski tenkovi voze samo noću zbog rastopljenih cesta

Foto: Photo by Chuanchai Pundej on Unsplash
1/3
06.08.2018.
u 11:54

Vojska je zbog vrućina prilagodila i druge aktivnosti, pa će se tako duge hodnje i treninzi održavati rano ujutro ili kasno navečer

Švicarske tenkovske jedinice prebacile su se isključivo na noćne aktivnosti jer se zbog neviđenih vrućina ceste doslovno tope, objavio je u ponedjeljak vojni glasnogovornik.

Budući da visoke temperature tope asfalt, 57 tona teška vozila po danu više ne mogu voziti, rekao je Daniel Reist.

Tenkovi mogu napraviti rupe i ostaviti udubljenja, dodao je.

U subotu je ovogodišnja rekordna temperatura u Švicarskoj od 36.2 stupnja izmjerena u Sionu na jugozapadu zemlje, a ovoga se tjedna očekuju još veće.

Vojska je zbog vrućina prilagodila i druge aktivnosti, pa će se tako duge hodnje i treninzi održavati rano ujutro ili kasno navečer.

Časnici su dobili upute da vojnicima daju više pauza za osvježenje i kontroliraju uzimaju li dovoljno vode, rekao je glasnogovornik.

>> Bijeg od vrućine Splićani potražili na Bačvicama

1/13
Ključne riječi

Komentara 4

RO
rojnik
15:09 06.08.2018.

A kaj će Švicarcima tenkovi,pa njih nije nikada nitko napao a ni neće.

RI
rightside
12:44 06.08.2018.

vor da,, ko da je to bitno za ove koji pisu clanke ovdje?)))))

VO
vorda400
12:16 06.08.2018.

Prva slika je švicarski transporter ALI zadnje dvije su Švedski STRV 103 koji nigdje nije bio u službi nego u Švedskoj vojsci😁😁😁 Internet 70% pornjava a ovih 30% sve moguće dostupne informacije stvarno nije problem naći što te zanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije