Naslovnica Vijesti Hrvatska

Iz katedrale ukrali kraljevske dragulje pa pobjegli gliserom

Policija je odmah pokrenula operaciju širokih razmjera, no zasad bez rezultata.
01. kolovoza 2018. u 13:47 2 komentara 2391 prikaza
Foto: Screenshot/Google Maps

Švedska policija krenula je u potjeru za lopovima koji su iz katedrale Straengnaes, od Stockholma udaljene oko 80 km, u ponedjeljak ukrali vrlo vrijedne dragulje u vlasništvu švedske kraljevske obitelji. 

dijamant pljačka u švicarskoj Hrvat na čelu bande koja je ukrala dragulje vrijedne oko 50 mil. kuna

Ukradeni su kraljevska kugla s križem i dvije neprocjenjivo vrijedne kraljevske krune od kojih je jedna pripadala kralju Karlu IX., a druga kraljici Kristini, vladarima iz 17. stoljeća. 

Očevici kažu da su zamijetili dvojicu muškaraca kako bježe iz katedrale te ulaze u gliser koji ih je čekao ispred nje te se udaljavaju velikom brzinom. 

chopard Što će sad nositi? Lopovi pokrali milijun dolara vrijedne dragulje u Cannesu

Policija je odmah pokrenula operaciju širokih razmjera, no zasad bez rezultata. 

"Riječ je o neprocjenjivo vrijednim predmetima i dijelu nacionalne kulturne baštine. Ukradeni su dok je katedrala bila otvorena za javnost. Ondje su bili izloženi u zaključanim izložbenim staklenim kutijama", rekao je glasnogovornik policije Thomas Agnevik

21.05.2016., Zagreb - Gemolog Neven Miculinic, organizator izlozbe Mineral Expo.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL Skrivene vrijednosti U nakitu otkrivam dragulje vrijedne čak i 100.000 kuna

Obje krune krase bogate inkrustacije, drago kamenje, biseri i zlato. Riječ je o ukopnim krunama napravljenima 1611. godine za švedskoga kralja Karla IX. i kraljicu Kristinu, koje su kasnije ekshumirane i izložene za javnost. 

Tijekom krađe nitko nije ozlijeđen.

 

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti