Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bezdušno izbačeni

Svi su samo prolazili, a malena tijela smrzavala su se u snijegu

Štenad u snijegu
Foto: Privatni album
1/4
04.01.2016.
u 18:10

Veće štene pokušavalo je pomoći manjem, da izdrži dok ne dođe čovjek

Koliko bezdušan moraš biti da u snijeg, na zimu, izbaciš dva nedužna šteneta u dobi od dva mjeseca.

Ostavljeni su pored ceste u Hraščici, a onaj tko ih je ostavio sigurno je otišao bez grižnje savjesti. No, koliko je ljudi, koliko automobila prošlo pored dva mala tijela koja su se smrzavala? I nitko se nije zaustavio, nitko im nije pružio ruku spasa. Sve dok nije naišao čovjek, Kristijan.

Samo jedan pogled na dva bića koja su se borila za život bio je dovoljan da im pomogne. A mnogi bi, da su htjeli vidjeti što i Kristijan, od malenih mogli puno naučiti. Bilo im je hladno, ali ostali su zajedno, veće štene pokušavalo je pomoći manjem, zagrijati ga. Lizao ga je, tješio, izdrži još samo malo.

Sada su na sigurnom, u varaždinskom skloništu za napuštene životinje. O njima se brinu volonteri udruge Spas Varaždin. Manje štene je jako pothlađeno i veterinari se još uvijek bore za njegov život. I napravit će baš sve kako bi ga spasili i pružili mu šansu da živi. Šansu koju mu nije dalo ljudsko biće koje ga je izbacilo, biće koje teško možemo nazvati čovjekom. Za razliku od Kristijana.

>> Kad je nakon osam mjeseci pronašao psa Bobu, vlasnik nije skrivao suze

>> Javljaju se ljudi koji bi ga udomili, no Garo još čeka svoju novu obitelj

Komentara 200

VI
viviann
18:45 04.01.2016.

Pa jel takav problem bio odnijeti pse u azil za pse, nego ih tako ostaviti na snijegu, stoko neljudska.

KA
karlot537
18:38 04.01.2016.

Crko onaj tko ih ostavio...

ZA
Zagabria68
19:00 04.01.2016.

Hvala Bogu da su zivi! Stoka neljudska ko ih ostavio nek umre u mukama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije