Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na Matićevu izjavu

Šveps: 'Zaposleni branitelji tražili su zaštitu dok prosvjeduju, ali je izostala'

Mirko Ljubičić Šveps
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
06.11.2014.
u 11:18

Desetak hrvatskih branitelja, radnika HŽ Carga, koji su nedavno završili na cesti, osobno je sudjelovalo u prosvjedu u Savskoj 66, što bi Fred Matić trebao znati, piše Šveps

Savez udruga branitelja radnika RH reagirao je na izjavu ministra Predraga Matića objavljenu u jučerašnjem Večernjem listu, u tekstu naslova teksta "Matić: Ne pada mi napamet da molim Gotovinu da posreduje“ koji donosimo u cijelosti.

"U navedenom tekstu Predrag Matić između ostalog izjavljuje: '...ja tamo nisam vidio ni jednog od 30 tisuća nezaposlenih branitelja, a još manje jednog od 400 tisuća hrvatskih branitelja koji rade i koji svakog trenutka mogu izgubiti posao.'

Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske aktivno sudjeluje u prosvjedu u Savskoj cesti 66 u Zagrebu i daje punu podršku prosvjednicima. Zaposleni branitelji kojima je ugrožen status te svakog trenutka mogu izgubiti svoje radno mjesto niti ne mogu konstantno sudjelovati u prosvjedu jer bi tako još više ugrozili svoj status u poduzećima u kojima su zaposleni. U prosvjedu sudjeluju u svoje slobodno vrijeme. 

Zaposleni branitelji radnici tražili su zakonsku zaštitu, no ona je od strane vladajućih izostala. Nezaposleni branitelji ili oni koji su nedavno dobili otkaz, među kojima je i 56 branitelja iz HŽ Cargo d.o.o., kao što su na primjer Roko Serdarušić iz Zadra, otac šestero djece i Ante Vučić iz Ploča, otac četvero djece, nemaju financijskih mogućnosti da dođu na prosvjed, no dali su svesrdnu podršku svim HRVI i braniteljima koji sudjeluju u prosvjedu. 

Međutim, desetak hrvatskih branitelja, radnika HŽ Carga, koji su nedavno završili na cesti, osobno je sudjelovalo u prosvjedu u Savskoj 66, što bi Fred Matić trebao znati. Stoga smatramo izjavu Predraga Matića neprimjerenom i neistinitom, a ujedno smatramo da takvim svojim izjavama obmanjuje hrvatsku javnost i ponižava cjelokupnu braniteljsku populaciju koja se samo bori za svoja prava, a najprije za pravo na rad i dostojan život, kako njih samih tako i njihovih obitelji.

Reakciju potpisuje predsjednik Saveza udruga branitelja radnika RH – Mirko Ljubičić Šveps.

>> Kotromanović: Najteži stradalnici Domovinskog rata moraju imati sve za normalan život

Komentara 6

DZ
DINAMO-ZG
11:54 06.11.2014.

Uopće nisam pročitao tekst, jer čim ova ljiga progovori, smuči mi se! Udbaš (koji je to priznao), izdajica koji je rekao da "treba pratiti prijatelje generala kako bi ga se pronašlo i uhitilo" (priznao to prošle godine i "ispričao" se), banditićev igrač i parazit koji će učiniti sve i sa svakime kako bi se okoristio! Dan iza uhićenja banditića nagovara branitelje invalide na prosvjed... Ne zaslužuje zvati se braniteljem, ni Hrvatom! Koga taj zastupa mora biti ili ispran ili umočen u kriminal skupa s njime! Fuujj!

MA
margaritas
12:59 06.11.2014.

Ovaj lik i ekipa oko njega bi umjesto Bandica trebala u Remetinec

KO
kontrasvegaisvakoga
13:58 06.11.2014.

gle tko to govori...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije