Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bio i padobranac

Svećenik zavezan za 1000 balona nestao nakon 8 sati leta, pronašli su ga mjesecima kasnije

Svećenik letio balonima
Foto: Screenshot Youtube
1/2
14.04.2023.
u 22:37

Nastojao je prikupi novac za kapelicu u svojoj župi i oboriti rekordni 19-satni let balonima

Zavezavši se za tisuću balona napunjenih helijem brazilski svećenik Antonio de Carli namjeravao je preletjeti preko oceana u nastojanju da prikupi novac za izgradnju kapelice u svojoj župi. Prenuo je iz grada Paranagua, 20. travnja 2008. godine, opremljen kacigom termo odijelom, vodootpornim kombinezonom i padobranom. Namjera mu je bila i oboriti rekordni 19-satni let balonima. Ovaj let mu nije bio prvi te vrste. Tri mjeseca ranije zavezao se za 600 balona i letio četiri sata od grada Amperea do Argentine, a bio je i iskusan padobranac te prošao obuku spašavanja piše Index.hr.

Na drugom letu koristio se GPS uređajem kako bi obavijestio zračnu kontrolu o svome položaju. Osam sati nakon polijetanja nestao je s radara i usprkos potrazi zrakoplovima, helikopterima i u spasilačkim timovima, nije lociran. Nakon dva dana u moru blizu njegove zadnje poznate lokacije pronađeno je nekoliko balona, a dva mjeseca kasnije i tijelo, što je potvrdila i DNK Analiza. "Bili smo gotovo sigurni da je to svećenik zbog raznih elemenata, poput odjeće i materijala korištenog u putovanju balonom. DNK je samo potvrdio naše sumnje", rekao je šef policije Macaea Daniel Bandeira.

VIDEO: Žena ne može podnijeti useljenje u 'prljavi' dom svog dečka: ‘Razmišljam o prekidu’

Komentara 14

Avatar 365dias
365dias
00:08 15.04.2023.

koja je svrha objaviti vijest iz 2008. godine??? hoćete li sutra obavijestiti čitatelje i da je srušen berlinski zid... a za par dana da je potponuo titanic.???

Avatar Svračak
Svračak
11:16 15.04.2023.

Bliži se godišnjica smrti velikog sina naših naroda i ovaj portal bi mogao početi objavljivati priopćenja iz KC Ljubljana o njegovom zdravstvenom stanju.

Avatar krcedolac
krcedolac
05:37 15.04.2023.

Naši nažalost neće odletiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije