Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRKVA I POLITIKA Bedekovčanski župnik zahvalio Jarnjaku na asfaltiranom parkiralištu

Svećenik govorio na skupu HDZ-a

Župnik Komarčec svake godine dvaput blagoslovi motoriste
Foto: Željko Pušec
10.11.2007.
u 20:38

Oko bedekovčanskog župnika Josipa Komorčeca Pepeka, strasnog zaljubljenika u motore, koji svakog proljeća i jeseni blagoslovi motoriste, opet prašina. Nakon što je svojedobno u tisku osvanula njegova izjava s SDP-ove proslave iz Konjščine "Ne mrzim HDZ, ali više volim SDP", župnik se preksinoć  i na skup te stranke u novoj srednjoškolskoj dvorani. 

Na poziv voditelja ceremonijala Adama Končića, župnik se i obratio okupljenim članovima i simpatizerima stranke. Posebno se zahvalio glavnom tajniku HDZ-a Ivanu Jarnjaku što im je HDZ pomogao da se asfaltira 3000  četvornih metara parkirališta pokraj crkve, što je stajalo 140.000 kuna. 

- Ne treba mi dvaput slati pozivnicu, kad god i gdje god me netko pozove, ja se odazivam. Dolazim i na političke skupove. Svake godine dosad, osim ove, 1. svibnja odlazio sam na prvosvibanjske proslave SDP-a, išao sam i HSLS-u kad su me pozvali u Zabok, išao sam i na otkrivanje spomenika prvacima HSS-a.

Ali nikad nisam govorio ljudima za koga moraju glasovati, nego sam govorio o načelima crkvenog nauka  rekao je župnik Pepek, koji  ipak dodaje kako je još član i jedne političke stranke.

- Još od 1990. godine, i to uz dozvolu pokojnog kardinala Franje Kuharića, član sam Hrvatske kršćansko-demokratske stranke, a pet godina bio sam i predsjednik suda časti. U svemu tome ne vidim ništa loše  rekao je župnik Komorčec.

Crkva prešutno tolerira članstvo svojih svećenika u političkim strankama.

- Josip Komorčec nije nastupio ni u Crkvi ni na vjerskom skupu. Na predizbornom skupu nije bio kao župnik, nego kao privatna osoba i građanin. No bilo bi razboritije da nije išao na taj skup  izjavila je Matilda Kolić-Stanić, glasnogovornica Zagrebačke nadbiskupije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije