Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Sukob svjedoka i Smiljane na suđenju: Nisam ubila sestru, voljela sam je

Jasmina je istrčala i vikala: "Bježi!" i "Zatukla bu nas!" Stao sam skamenjen. Pojavila se potom i Smiljana koja je izgledala sva rastresena, opasno, malo divljački. Kao da nije imala zjenice i kao da joj je pjena ili slina bila oko usta. Bila je ljutita. Nakon toga sam izašao i otišao kući, prisjetio se.
14. studenoga 2019. u 10:48 5 komentara 15211 prikaza
Smiljana Srnec
Foto: Željko Hladika/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Svjedočenjem Sonje Šamarija danas je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec (45), optuženoj da je ubila sestru Jasminu Dominić u ljeto 2000. godine i tijelo sakrila u zamrzivač. Svjedokinja je poznavala Jasminu i prijateljevala od malih nogu, a sa Smiljanom je išla u školu jer su ista generacija. Živjele su u istoj ulici i dolazila je u kuću obitelji Dominić. U posljednjih 19 godina sretala je povremeno Smiljanu na ulici, no nisu razgovarale.

Smiljana Srnec JAČANJE DOKAZA Suđenje Smiljani Srnec: Tužiteljstvo pozvalo četvero novih svjedoka

– Čula sam da je Smiljana rekla da je Jasmina u Francuskoj s dečkom, ali nisam povjerovala u to jer Jasmina ne bi pobjegla. Nije bila takva. Bila je dobra cura, a i nije imala potrebe pobjeći – kazala je. Poznavala je i oca Martina. – Kćeri je jako volio. Često je bio na terenu, dolazio bi uglavnom vikendom i bio je miroljubiv. Govorio bi stalno "moja Jaca, moja Smiljana" – dodala je.

VIDEO Sučeljavanje svjedoka i Smiljane Srnec

Misli da je otac Martin bio privrženiji Jasmini. Optužena Smiljana upitala ju je zašto je i kad prekinula kontakt s njom jer misli da se njih dvije nikad nisu posvađale. Svjedokinja je rekla da je Smiljana ružno govorila o njoj i da su zato prekinule kontakt. – Ne želim prihvatiti da bi ti to mogla napraviti. Naša svađa nema veze s tim – rekla joj je Sonja Šamarija.

– Kad sam s tobom razgovarala o Jasmini i njezinu nestanku? – upitala ju je potom Smiljana. – Ne sjećam se, ali znam da mi je bilo rečeno da je Jasmina u Francuskoj – odgovorila je svjedokinja koja se ne sjeća je li joj Smiljana osobno rekla da je sestra u Francuskoj. Svjedok Vlado Matić rekao je da poznaje obitelj Dominić.

 

– Martin je često dolazio u gostionicu. Bio je odličan čovjek, dobar, veseo. Nježan, suze su mu znale ići kad je pjevao, zapjevali smo skupa i tako... – rekao je. Znao je počastiti, bio je velikodušan. Bio je na terenu. Martin nikad nije pred njim spominjao svoje kćeri. Smiljana je jedno vrijeme radila kao konobarica u tom kafiću u Palovcu 2005. ili 2006. Je li je ikad nakon prijave Jasminina nestanka pitao gdje je Jasmina?

– Nisam ja ni poznavao Jasminu – kazao je. Znao je da je nestala, ali o tome nikad s članovima obitelji Dominić nije razgovarao.

Kako se Smiljana ponašala kad je radila u kafiću?

– Bila je malo živahna, ali bilo je sve u redu. Nisam ništa posebno primjećivao – rekao je. Smiljana je rekla da je u kafiću radila 2001. i 2002., puno prije prijave sestrina nestanka.

– Kad bi popio, volio je pjesmu, našli smo se, sjeli za stol, popili i zapjevali – dodao je svjedok Matić.

Branimir Glavaš SUĐENJE GLAVAŠU 'Nije moguće utvrditi koliko je prošlo od konzumacije otrova do smrti'

Je li, kad popije, Martin znao raditi nepodopštine? – Nikad, nisam to primijetio. Bio je poštenjak i dobričina – odgovorio je.

Svjedočio je i Boris Kocijan koji je u daljnjem srodstvu sa Smiljanom. – Jasmina je bila pozitivna osoba, sve najbolje mogu o njoj reći. Zadnji put sam je vidio krajem 90-ih godina, 1997. ili 1998. ili 1999. Studirala je u Zagrebu i vikendima je radila u kafiću. Iz medija sam čuo da je 2005. prijavljen nestanak. Pitao sam i oca i majku za Jasminu. Ništa baš previše jasno nisu odgovorili. Majka Katarina rekla je da je u Zagrebu, da će doći doma i da će biti kuma sestrinoj kćeri. S Martinom sam se znao sresti u kafiću. Ponekad je znao zaplakati kad sam spomenuo Jasminu, rekao je da ne zna ništa, da ne zna gdje je – rekao je.

Prisjetio se jedne situacije kad su se sestre, ne zna koje godine, posvađale u kući u Palovcu. – Ušao sam u njihovu kuću i čuo da su vikale, kao da su se tukle. Nisam to vidio. Jasmina je istrčala i vikala "bježi!" i "zatukla bu nas!". Stao sam skamenjen. Pojavila se potom i Smiljana koja je izgledala sva rastresena, opasno, malo divljački. Kao da nije imala zjenice i kao da joj je pjena ili slina bila oko usta. Bila je ljutita. Nakon toga sam izašao i otišao kući – prisjetio se.

 

Martin je, kaže, bio veseljak, i nikad ga nije vidio da je bio nasilan. Pitao ga je za Jasminu, no rekao je samo da ne zna gdje je, da je nestala. Sa Smiljanom se svjedok nakon 2005. često sretao. – Pozdravili bismo se s "bok". Nisam je nikad pitao za Jasminu. Sumnjao sam u nju, a ona je mene rezervirano gledala – ispričao je.

U njegovoj obitelji znali su govoriti o Jasmininu nestanku i govorilo se da je "Smiljana Jacu zatukla". Je li mu, upitao je Smiljanin branitelj, poznato da je Martin bio osuđen na sudu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, tučnjave i obiteljskog nasilja? – Nije – rekao je svjedok kojem se prilikom svjedočenja Smiljana obratila. Rekla je da nije bila agresivna i da se ona događaja u kući koji je opisao sjeća drukčije.

Svjedok Ranko Dominić rekao je da je radio kao konobar i viđao Martina. – Znao je doći jedanput na tjedan, obično kad je išao k doktoru – rekao je i dodao da je vidio da je znao zaplakati.

Tijekom svjedočenja Borisa Kocijana Smiljana je rekla da nije ubila sestru i da ju je voljela. I ona i svjedok su se rasplakali (video). U nastavku suđenja 26. i 27. studenoga ispitat će se policajac koji je prvi bio na mjestu događaja nakon pronalaska tijela, djelatnici hitne medinske pomoći koji su došli na intervenciju i vještaci, a bit će pozvana i Smiljanina i Jasminina majka Katarina, Smiljanina najstarija kći Katarina Dominić-Srnec i njezin zaručnik David Balent.

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
 • Milas:

  Jedino sto je ovdje relevantno je 1. Nije dala da se dira zamrzivac i 2. Govorila je da se cula s Jasminom i da su bile zajedno kad je ova vec davno bila mrtva i 3. Njen los, manipulativan i lazljiv karakter.

 • ObrenM:

  Najprije je priznala,a naknadno poucena odvjetickim smicalicama, sestrino ubojstvo.Nebi se ni cudio da sad kaze,da joj je policija iznudila priznanje.Ova je obitelj osim ubijene tesko psihicki bolesna.Ne znam tko vjeruje u nevinost ovoga izroda?

 • Avatar Domovine_sin
  Domovine_sin:

  Cijelu obitelj strpati u ludnicu.