Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Kvarner EXPO 11"

Suvenir mora biti izvoran i imati svoju priču

Suveniri01
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/3
20.04.2011.
u 14:56

Ministarstvo turizma kroz program “Izvorni suvenir” podržalo je izradu gotovo 400 suvenira-projekata čija ukupna vrijednost iznosi oko 20 milijuna kuna, kazao je danas u Opatiji ministar Bajs

“Kvarner EXPO 11” – prodajna izložba proizvođača suvenira Hrvatske, osma po redu, otvorena je danas u prostoru opatijskog kupališta Slatina. Izložba na kojoj se predstavlja više od 250 izlagača iz svih krajeva Hrvatske bit će otvorena do 23. travnja, a cilj je predstaviti izvorne, autohtone hrvatske suvenire. Izložba se svake godine održava u tjednu uoči blagdana Uskrsa kada u Opatiji tradicionalno boravi veći broj domaćih i stranih turista. “Kvarner EXPO 11” danas je u Opatiji službeno otvorio ministar turizma Damir Bajs istaknuvši važnost suvenira i njegovu veliku ulogu u podizanju kvalitete domaćeg turizma i uopće obogaćivanja turističke ponude Hrvatske. Podsjetivši na važnost suvenira, simbola tradicije pojedinog kraja, ministar Bajs je kazao da je i Ministarstvo turizma već godinama podupire njihovu izradu vodeći računa o regionalnom pristupu.

– Ministarstvo turizma kroz program “Izvorni suvenir” podržalo je izradu gotovo 400 suvenira-projekata čija ukupna vrijednost iznosi oko 20 milijuna kuna – kazao je ministar Bajs. Tako je izradu prepoznatljivih hrvatskih suvenira – Rapsku tortu, Šibensku kapu, tehniku zlatoveza, kamene suvenire te Svetomarsku čipku podržalo i Ministarstvo turizma, pa ostaje za vidjeti, kazao je ministar Bajs, što se nudi na “Kvarner EXPO-u 11”. Kroz program “Izvorni suvenir” Ministarstvo turizma podržalo je i 28 suvenira-projekata u Primorsko-goranskoj županiji, čija je ukupna vrijednost oko milijun i pol kuna. Suvenir nije samo uspomena, već i pozivnica gostima da ponovno dođu, kazao je na otvorenju primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te dodao kako je Opatija, mjesto održavanja ove tradicionalne izložbe, suvenir hrvatskog turizma. Ministar Bajs kazao je da se za Uskrs očekuje blagi porast broja gostiju, bolji nego lani, a na pitanje o Zračnoj luci Rijeka, složio se da aerodrom treba obnoviti, no u ovom trenutku, kazao je, daleko je važnije da bude u punoj funkciji. Prema sadašnjim najavama, dodao je Bajs, u travnju se očekuje najbrojniji dolazak turista iz Slovenije, Austrije, Mađarske i južnih pokrajina Njemačke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije