Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobio skromne darove

Susret s državnicima: Papa se rukovao s Merkel, Josipovićem...

papa franjo
Reuters/PIXSELL
19.03.2013.
u 14:27

Mnogi državnici donijeli su novome papi skromne darove, a čileanski predsjednik Sebastian Pinera sa suprugom donio mu je na blagoslov deset krunica koje će vratiti u Čile

Više od sata trajalo je pozdravljanje pape Franje s državnicima koji su došli na inauguracijsku misu održanu danas na Trgu sv. Petra pred oko 200.000 vjernika. 

Papa Franjo stajao je u bazilici sv. Petra ispred papinske stolice postavljene u blizini središnjeg oltara i tako dočekivao državnike, među kojima i njemačku kancelarku Angelu Merkel te hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića sa suprugom Tatjanom.

Papa Franjo bio je u jednostavnoj bijeloj odori bez crvene pelerine koju su odijevali njegovi prethodnici. Mnogi državnici donijeli su novome papi male i skromne darove, a čileanski predsjednik Sebastian Pinera sa suprugom donio je papi na blagoslov deset krunica koje će blagoslovljene vratiti u Čile.

>>Vole ga: Nakon dolaska pape Franje Talijani više vjeruju Crkvi

 

Komentara 9

AM
amaravic
16:46 19.03.2013.

agnostik i ateist zastupaju našu državu na papinoj inauguraciji u državi u kojoj se 90% (malo doli - gori ) ljudi deklarira katolicima. o Bože!

GE
generalsaosnovnom
17:00 19.03.2013.

Rukovao se i sa Tomom Nikolićem predsednikom Srbije ali to ste preskočili jer obično objavljujete loše vesti po Srbiju ali ovako nešto je teško progutati da je Franja primio Tomu pre Josipovića, kukuuuuuuuuuuu katastrofa!

CR
Cro10a
16:46 19.03.2013.

eee kad bi ti samo znao što je on, on ti je iz partizanske porodice, nema ti tu boga kod njih samo tito i partija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije