Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena stajališta

Vole ga: Nakon dolaska pape Franje Talijani više vjeruju Crkvi

papa franjo
Reuters/PIXSELL
19.03.2013.
u 13:07

Prema istraživanju koje je upravo objavio talijanski katolički tjednik Famiglia Cristiana, povjerenje Talijana prema Crkvi je sa 47%, koliko je iznosilo u prosincu 2012. godine, poraslo na 62%

– Čuvajmo Isusa u našem životu, pazimo jedni na druge, čuvajmo stvoreno s ljubavlju, napisao je papa Franjo na Twitter-profilu Pontifix. Tijekom homilije na današnjoj inauguralnoj misi Franjo je kazao da Petrov nasljednik ima moć, ali da on služi, posebno najsiromašnijima. 

Već prvi potezi pape Franje svidjeli su se vjernicima pa je i povjerenje u Crkvu poraslo. Prema istraživanju koje je upravo objavio talijanski katolički tjednik Famiglia Cristiana, povjerenje Talijana prema Crkvi sa 47%, koliko je iznosilo u prosincu 2012. godine, poraslo je na 62%. Istraživanje je provela agencija za ispitivanje javnosti Demopolis. Nekoliko postupaka i riječi, a prije svega ime koje je izabrao prema Franji Asiškome, koje je prema mnogima stvarni program novog pape, bilo je dovoljno za promjenu stajališta prema Crkvi. Čak 83% ispitanih izražava zadovoljstvo riječima novoga pape, od kojih 95% su katolici, a 61% nekatolici, a ukupno 58% ispitanih vjeruje u mogućnost promjena unutar Crkve pod Franjinim vodstvom.

Inače, inauguralnu misu pape Franje na televizoru je pratio Benedikt XVI., koji se nalazi u papinskoj palači u Castelgandolfu. Franjo ga je spomenuo tijekom današnje homilije i zbog toga što je Ratzingeru danas imendan. Franjo će Benedikta XVI. posjetiti u subotu i zajedno će ručati.

>>Skroman kao sv. Josip: Papa je svima pružao ruku, ljubio invalide

Ključne riječi

Komentara 4

AG
Agramer198
13:56 19.03.2013.

Neka papa vodi primjerom! Hvala Bogu na njegovom izboru...

ER
erik
15:02 19.03.2013.

Odično je počeo.

Avatar Maryo
Maryo
22:57 19.03.2013.

Super, nadam se da će ovaj naš papa Franjo promijeniti Katoličku crkvu na bolje. Znam da može. Pozdrav iz Istre..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije