Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kažnjeni policajci

Suspendirani policajci koji su suzavcem napali studente

Zmago Sagadin
Foto: Dino Stanin
1/2
21.11.2011.
u 08:35

Studenti su mirno prosvjedovali sjedeći na tlu, a policajci su im u lice ispraznili sadržaj spreja sa suzavcem

Sveučilište u Kaliforniji suspendiralo je dvojicu policajaca koji su studente napali suzavcem u spreju nakon što je videosnimka koja prikazuje napad postala popularna na internetu.

Kako prenosi BBC, policajci koji rade u kampusu sveučilišta u Davisu blizu Sacramenta napali su 9. studenoga studente koji su mirno prosvjedovali protiv gospodarske nejednakosti i pohlepe sjedeći na tlu i odbijajući se pomaknuti. Policajci su se šetali od jednog do drugog, prazneći im sadržaj spreja izravno u lice, nakon čega su prosvjednike odvukli.

Dekanica sveučilišta Linda Katehi rekla je da je sveučilište pokrenulo istragu o incidentu te ga osudila. Isto je učinila i udruga zaposlenika sveučilišta, koja je Katehi pozvala da preda ostavku što je ona odbila učiniti.

– Ne mislim da sam prekršila pravila institucije. Osobno sam naporno radila kako bih kampus učinila sigurnim mjestom za sve – tvrdi Katehi.

Komentara 8

Avatar Panter2007
Panter2007
09:10 21.11.2011.

Ovi se Murjaci gore jadni ponasaju nego u Komunizmu.Sad su vece ovlasti dobili i mlate sirotinju.I sjihovim slugama siromastvo cese obracunat,vidim sad imao sam priliku 1990god jedan stoljetni kalendar Procitat. Zaomije stocu svu sustinu iznijeti ovdje Zivot je stajao do 2033god nezna se sta ce bit poslije. Za sve ove godine sta su pisale unaprijed sve se poklopilo u buduce Ratovi,Nemiri,Prirodne Katastrofe nezadovoljstvo Naraoda i Plemena.Tezak nas Period ocekuje stvarno,jedino dase pokajemo za svoje Grijehe i molimo BOGA danam malo ublazi Kaznu koja nas slijedi sledecih 30god.Nezna se poslije sta ce bit sa Zemljom??????????????

RE
reporter
09:38 21.11.2011.

Suspendirani?!!! Što to znači suspendirani, trebali bi biti sankcionirani - zatvoreni! To su slugani izdajničkih vlasti i stranih okupatora koji nas žele porobiti lažnim bezvrijednim novcem koji štampaju kako hoće - kao nekad Beograd. Ti isti slugani spremni su sutrara tući narod kad se pobuni protiv laži i nepravde. Kad shvati težinu izdaje i nepopravljive posljedice ulaska u UE. Da bas ne daj Bože uguraju u tu dekadentnu tvorevinu, ne bi više pobunu gušili samo ti domaći slugani, već bi im u pomoć došli i npr. belgijski, francuski i ini zlostavljači i sadisti slični njima, samo što bi tada bili brojniji i bili bi još manje skloni Hrvatskom narodu, kojeg ionako ne vole. Sviđa im se samo naša prelijepa zemlja. No Bog je tu zemlju dao našim precima u baštinu, ne njima. Hrvatice i Hrvati probudite se oda sna i Bogu se vratite!!!

OB
-obrisani-
09:31 21.11.2011.

A ovi forumasi- ljubitelji americke demokracije koji su to podrzavali jel se sad stide?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije