Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef suda tuži

Sudac Vučkov: Otkrijte koji je novinar o meni loše pisao pod pseudonimom

16.02.2013., Gradski stadion, Koprivnica - MAXtv 1. HNL, 20. kolo, NK Slaven Belupo - NK Hajduk. Domagoj Vuckov.
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
30.03.2016.
u 22:45

Županijski sud prihvatio je žalbu predsjednika riječkog Općinskog suda da raspravni sudac nije poduzeo sve mjere da otkrije tko je okrivljeni

Predsjednik Općinskog suda u Rijeci i donedavni nogometni sudac Domagoj Vučkov uspio je u svojoj žalbi podnesenoj zagrebačkom Županijskom sudu te ishodio novo suđenje za nepoznatu osobu koja je pod pseudonimom Tomislav Bišćan napisala tekst u tjedniku Objektiv te ga njime oklevetala utvrdivši kako je blizak bivšem izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću.

Naime, sudac Općinskog kaznenog suda Zorislav Kaleb dvaput je obustavio postupak jer se identitet okrivljenog nije mogao utvrditi iako je drugi put u utvrđivanju identiteta autora teksta pomagala i policija. No u obavijesnom razgovoru s direktoricom izdavačke kuće Marinom Čović policajci su samo saznali da se zaposlenici tjednika koriste pseudonimom Tomislav Bišćan, no ne i tko ga je koristio u spornom tekstu. Tu je činjenicu isticao i Vučkov u žalbi navodeći da sud nije poduzeo “sve mjere koje mu stoje na raspolaganju”. U žalbi je napisao i to da je sud trebao zatražiti očitovanje koji se od djelatnika koristio pseudonimom ili zatražiti “od redarstvenih vlasti da se obave obavijesni razgovori s glavnim urednikom ili nekim od novinara”.

Županijski sud u Zagrebu u svom je rješenju Vučkovu dao za pravo iako nije uobičajeno da sud naređuje ovakve radnje u privatnim tužbama. No sud nije prihvatio sugestiju da sud izvanraspravno ispituje svjedoke. Vučkov je tužbu podnio zbog navoda da je kao nogometni sudac dosuđivao nepostojeće penale te da su se uz njegovu karijeru vezale mnoge afere koje su išle na ruku Mamiću. Novinar je u tekstu postavio i pitanje je li Mamić preko donedavnog predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića utjecao da Vučkov bude imenovan predsjednikom suda u Crikvenici. 

>> Šef suda tužio novinara kojem se ne zna identitet 

>> Sudac Vučkov naljutio i Rupnika i Milina u remiju u Gradskom vrtu

Komentara 6

Avatar mlijeko
mlijeko
23:05 30.03.2016.

Hrabrog li novinara. ...

MS
mare_split
10:29 31.03.2016.

Karijeristo, još ste daleko od probema koje ste navukli prokletstvom kojim ste udarali na optužene! Pozdravlja vas moj prijatelj Pensa koji 'pamti' vaš 'nezaboravni' čin iživljavanja nad njime! ... On ima mir , a vi ... protivnike! Zasluženo!

LE
LeonardS
06:49 31.03.2016.

Evo kakvo nam je pravosuđe, takve ljude treba odmah smjeniti jer koristi svoj položaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije