Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESELIO U ZAGREB

Student mora vratiti 81.000 kuna stipendije jer je otišao raditi izvan županije

Koprivnica
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
24.05.2018.
u 19:44

Sve što je zauzvrat morao učiniti jest završiti fakultet i zaposliti se na području Koprivničko-križevačke županije. Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva, no početkom rujna 2014. zaposlio se u jednoj zagrebačkoj tvrtki

Općinski sud u Koprivnici presudio je da bivši student mora vratiti 81.000 kuna Zakladi HGK – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata.

Sa studentom je u studenom 2009. sklopila ugovor o stipendiranju na temelju kojeg se obvezala do će mu 1. listopada 2012. isplaćivati po 1500 kuna mjesečno, da bi potom aneksom ugovor bio produžen do 1. srpnja 2014. Sve što je zauzvrat morao učiniti jest završiti fakultet i zaposliti se na području Koprivničko-križevačke županije. Završio je Fakultet elektrotehnike i računarstva, no početkom rujna 2014. zaposlio se u jednoj zagrebačkoj tvrtki, zamolivši Komoru za produženje roka povrata stipendije, što mu je i odobreno.

No, prošao i taj rok, pa je podignuta tužba. Sud nije prihvatio mladićevu obranu da na području županije nije bilo radnog mjesta za njega. Prema iskazima svjedoka, bilo je slobodnih radnih mjesta njegove struke u nekoliko tvrtki, pa je zaključeno da nije ni nastojao pronaći zaposlenje na području svoje županije.

Koprivnica
1/18

 

Ključne riječi

Komentara 55

MA
marcel
20:11 24.05.2018.

uvesti takav sustav stipendiranja u cijelu dražvu, da ne školujemo više doktore za njemačku i irsku

NO
Nogalo
20:11 24.05.2018.

Vrati koko što si pozobala. Tipični hrvatski mentalitet - uzmi, prevari, ukradi, posudi pa ne vrati....

TO
Tomisl
21:05 24.05.2018.

U bogatoj i "nadljudskoj"Njemackoj se financiranje skolovanja i studija isto mora vratit. Zivila Hrvatska !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije