Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČIN NA MAKSIMIRU

Strava u Zagrebu: Napali ga i zapaliili molotovljevim koktelom zato što je gay, jedva se izvukao

Foto: Pixsell
1/2
29.12.2020.
u 10:03

Hospitaliziran je s opekotinama II. stupnja u Klinici za traumatologiju

U subotu su dva napadača, kraj Sokolske mogile u parku Maksimir, zapalila 50-godišnjeg muškarca. Kako je gospodin ispričao policiji i Jutarnjem, muškarci su bili maskirani i prvo su ga tražili upaljač, a kada im je rekao da ga nema, pitali su ga što radi u Maksimiru.

“U subotu navečer sam se otišao prošetati maksimirskom šumom jer u nedjelju nisam radio. Živim blizu i često tamo odem uhvatiti zraka jer situacija s koronom nije bajna. Ušao sam na šetnicu i hodao prema kipu sokola. Prošao sam kraj jedne klupice na kojoj su bila dva muškarca. Jedan me upitao: ‘Imaš upaljač? Šta radiš? Koga čekaš? Kuda ti se žuri?'”, govori napadnuti muškarac.

Od straha im je, kaže, rekao da čeka prijatelja iako se išao samo prošetati. A onda je shvatio da gori. Bacili su na njega, vjeruje, molotovljev koktel, nakon čega mu se zapalila jakna.

“Nakon par koraka počeo sam gorjeti. Nešto me pogodilo u prsa, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela se širiti”, ispričao je za muškarac koji od šoka nije uspijevao skinuti jaknu. Srećom naišli su prolaznici koji su mu pomogli.

“Počeo sam vikati: ‘Upomoć! Gorim!’ U daljini su bili prolaznici. Od šoka nisam uspijevao skinuti zakopčanu jaknu koja se na meni rastapala 100 na sat. Vatra se proširila sve do vrata po ovratniku, nagorio mi je desni dio lica, čelo, opečen mi je vrat, lijeva šaka… Izgledam kao nakaza. Dotrčalo mi je u pomoć dvoje mladih, cura i dečko, koji su čuli da molim da se zove policija. Odvezli su me ubrzo u bolnicu”.

Hospitaliziran je s opekotinama II. stupnja u Klinici za traumatologiju. Za Jutarnji kaže kako mu policija ne vjeruje. Iz PU Zagrebačke samo su kratko priopćili da je u tijeku utvrđivanje okolnosti.

“Nisam se ni s kim išao naći, ne koristim chatove i ne upoznajem ljude na društvenim mrežama. Imam stari mobitel bez kamere, tako da sam uvjeren da je u mom slučaju ipak riječ o iživljavanju na fizički slabijim osobama te su sigurno prokužili moju seksualnu orijentaciju”, rekao je i dodao:

“Naime, imam 49 kilograma. Mršav sam jako, ali žilav. Živimo u 21. stoljeću i žalosno je što se događa. Gay jesam, ali to je moja osobna stvar. Prvenstveno sam čovjek koji pošteno 28 godina radi svoj posao u zagrebačkoj gradskoj tvrtki. Ne znam kako ću se ovakav vratiti na posao jer sam ruglo. U sekundi mi se promijenio život”.

Komentara 85

BA
babalana77
10:16 29.12.2020.

Čisto sumnjam da su ga zapalili zato što je gay. Pa ne piše mu to na čelu. Ali ovako naslov zvuči senzacionalno.

JO
jorgen
10:33 29.12.2020.

Inače je uobičajeno da dečki po Maksimiru šetaju s molotovljevim koktelom u rukama. Pa čekaju dan kada će naići na nekoga tko sjedi na klupi i zapaliti ga nakon što traže upaljač. Indikativno je da: a) nakon što su ga prolaznici ugasili, unatoč opeklinama on ne moli da ga odvezu u bolnicu nego da zovu - policiju, b) policija ne vjeruje njegovoj priči - uzmimo u obzir da oni imaju šesto čulo za muljanje. Netko je htio malo pažnje pa se zanio s performansom? Da li su prolaznici vidjeli te dečke koji šetaju s molotovljevim koktelima? I da li novinari uzimaju zdravo za gotovo priče manjina (sjetimo se i onih manipulacija migranata koje su kasnije razotkrivene) ili vam je dozvoljeno ponekad (barem jednom godišnje) posumnjati u njihove priče?

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
10:14 29.12.2020.

Sumnjivo mi je to što se opravdava da se s nikim nije išao naći. Mislim, koga to briga. Svejedno, što god bilo uzrok prijestupnike treba pronaći i kazniti ih primjereno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije