Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE VIŠE POTREBE ZA RADNOM SNAGOM

Strani radnici: Uvezli smo tisuće nekvalificiranih samaca

25.09.2021.
u 22:05

Nama bi trebalo još 300 tisuća zaposlenih da bismo mogli dostojno živjeti jer sada, kada u Hrvatskoj građani odlaze u mirovinu, odlaze živjeti u jad i bijedu, kaže ekonomist Željko Lovrinčević

Komentara 29

IM
Immanuell
22:24 25.09.2021.

Kako je to moguće kad bez veze ne možeš dobiti ni posao čistačice? Da Hrvatskoj treba radne snage, obračunala bi se s rodijačkim načinom zapošljavanja. Hrvatskoj su navodno potrebni radnici. Ako je tako, zašto svaki zaposleni naiđe na zid minimalca?? Tko od 3 tisuće kuna može graditi život i planirati si bilo što? Zbog čega kad je toliko potrebno mladi sanjaju već od 15 te da odu van za stalno? Gdje se to toliko traži radne snage osim nešto u Zagrebu i na moru za vrijeme sezone? Lovrinčević je očito svjestan da odlaskom u mirovinu netko nakon nekoliko desetljeća rada kuca na vrata bijede i neimaštine. Kakva je to konstatacija? Zbog čega građani RH toj istoj RH nisu uopće važni? Osobna sreća i zadovoljstvo građana treće dobi je jedna od osnova svake normalne države u svijet u. Zašto Lovrinčević javno ne definira zbog čega to nije slučaj u naizgled normalnoj Hrvatskoj?

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
00:11 26.09.2021.

Firma koja zaposljava niskokvalificirane i to jos strance , tesko da radi s profitom i da puni proracun , strani radnik na minimalcu vjerojatno trosi malo i od toga salje kuci novac , uplate u mirovinsko i zdravstveno su minimalne , tj par stotina € a za te novce trebaju dobiti lijecenje , naknadu s burze i jos poslodavac dobije poticaje za zaposljavanje , pa od toga Hrvatska nema hladne vode , bolje da propadnu takvi poslodavci koji ne mogu posteno platiti domaceg radnika , manja steta za drzavu , jer kad shvate ti migranti da ne mogu prezivjet , ili ce otici ili ce se okrenut kriminalu

Avatar Vakserčina
Vakserčina
06:57 26.09.2021.

Odnarođenoj vladajućoj oligarhiji je sasvim svejedno odakle su robovi koji rade za njih. Bitno im je da su jeftiniji od Hrvata koji su pobjegli za kruhom u svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije