Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE VIŠE POTREBE ZA RADNOM SNAGOM
Povratak na članak

Strani radnici: Uvezli smo tisuće nekvalificiranih samaca

Nama bi trebalo još 300 tisuća zaposlenih da bismo mogli dostojno živjeti jer sada, kada u Hrvatskoj građani odlaze u mirovinu, odlaze živjeti u jad i bijedu, kaže ekonomist Željko Lovrinčević

Komentari 29

IM
Immanuell
22:24 25.09.2021.

Kako je to moguće kad bez veze ne možeš dobiti ni posao čistačice? Da Hrvatskoj treba radne snage, obračunala bi se s rodijačkim načinom zapošljavanja. Hrvatskoj su navodno potrebni radnici. Ako je tako, zašto svaki zaposleni naiđe na zid minimalca?? Tko od 3 tisuće kuna može graditi život i planirati si bilo što? Zbog čega kad je toliko potrebno mladi sanjaju već od 15 te da odu van za stalno? Gdje se to toliko traži radne snage osim nešto u Zagrebu i na moru za vrijeme sezone? Lovrinčević je očito svjestan da odlaskom u mirovinu netko nakon nekoliko desetljeća rada kuca na vrata bijede i neimaštine. Kakva je to konstatacija? Zbog čega građani RH toj istoj RH nisu uopće važni? Osobna sreća i zadovoljstvo građana treće dobi je jedna od osnova svake normalne države u svijet u. Zašto Lovrinčević javno ne definira zbog čega to nije slučaj u naizgled normalnoj Hrvatskoj?

VL
RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
00:11 26.09.2021.

Firma koja zaposljava niskokvalificirane i to jos strance , tesko da radi s profitom i da puni proracun , strani radnik na minimalcu vjerojatno trosi malo i od toga salje kuci novac , uplate u mirovinsko i zdravstveno su minimalne , tj par stotina € a za te novce trebaju dobiti lijecenje , naknadu s burze i jos poslodavac dobije poticaje za zaposljavanje , pa od toga Hrvatska nema hladne vode , bolje da propadnu takvi poslodavci koji ne mogu posteno platiti domaceg radnika , manja steta za drzavu , jer kad shvate ti migranti da ne mogu prezivjet , ili ce otici ili ce se okrenut kriminalu

VL
Avatar Vakserčina
Vakserčina
06:57 26.09.2021.

Odnarođenoj vladajućoj oligarhiji je sasvim svejedno odakle su robovi koji rade za njih. Bitno im je da su jeftiniji od Hrvata koji su pobjegli za kruhom u svijet.

VL
Avatar kenshi
kenshi
23:24 25.09.2021.

Hrvatski poslodavci žele da stranci ulože novac u poslove ovdje. Ne zanima ih uloženog znanja nego samo novac. To je znak propale ekonomije i slom normalnog poslovanja. Nekvalificirani strani radnici su samo privremena zakrpa i kad oni shvate stanje, i oni će kidnut iz uhljebistana.

VL
DU
Deleted user
07:59 26.09.2021.

zar mislite da srpsko hrvatska alijansa u hrvatskoj moze smislenije voditi ekonomsku politiku..!!!@

VL
GE
genadij
00:33 26.09.2021.

Ide zamnjena stanovništva..

VL
Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
04:14 26.09.2021.

Naši političari i ostali uhljebi su elita i nemogu shvatiti da je glavna mjera za spas države i naroda minimalna plaća,pozdrav iz Njemačke

VL
Avatar xnomenx
xnomenx
22:19 25.09.2021.

tako nam i treba kad smo dozvolili da ovi doktori i inzinjeri odu kod mame merkel i sad tamo dizu njemacki standard to te mjere da njemci skoro da i ne trebaju vise raditi.

VL
5S
505.scrtom
00:00 26.09.2021.

još jedna hrvatska živi i radi po svijetu i puca im da se vrate, nije im važno kako će im se domovina stranim radnicima promijeniti, po onoj operacija je uspiješna ali pacijent mrtav

VL
JO
jovicamod
10:24 26.09.2021.

Nema ništa lošeg u nekvalificiranim radnicima, ako su obrazovani i rade na sebi. Kao da ti treba 100 godina da se usavršiš u nekom poslu. I Njemačka ih je puna. Problem je to što će kada se nauče poslu zbrisati dalje kao što i mi bježimo. Tako da nam država postaje obrazovna ustanova za prekvalifikaciju za zapadne zemlje. Na kraju krajeva, naši ljudi se niti ne mogu prekvalificirati, osim, ako to sami ne plate. Treba samo pogledati onu sirotinju od mjesta za prekvalifikacije što ih daje HZZ. Više bi imali koristi da ukinemo hzz koji je postao svrha samom sebi. I te novce uložiti u obrazovanje i prekvalifikacije.

VL
AJ
Admine jebiti zelenski mater.
09:08 26.09.2021.

Na sta spade ova jadna napacena drzava,toliko poginuli,toliko nestali za slobodu Hrvatske,a pogledaj samo zasto se ginulo,jadno,da nemoze jadnije.

VL
TA
Tango6
23:10 25.09.2021.

Najhora stvar od svregatoga je da se ovi hrvati koji su otisli u njemacku sa obitelji nece vise nikad vratit

VL
MA
Mariouduvicic1957
00:18 26.09.2021.

Sad če zapošljavati penzionere od 70 pa nadalje kao neki dan u srbiji kad se penzioner 72 šofer zabio u dječje igralište a plača minimalac i mirovine neče ni rasti

VL
DU
Deleted user
00:23 26.09.2021.

Sirotinja, teško rade što naši hohštapleri neće raditi. Neka im je sa srećom kada su već tu ali dali trebamo nove? Treba mijenjati politiku rada i privrede!

VL
Avatar dzambo
dzambo
05:40 26.09.2021.

To je samo ''pocetak'' kako ce sve izgledati jos za jedno 10-15 godina pa i nadalje u HR....Mogli smo biti giganti... Al sve smo vise migranti... U svojoj zemlji... Na svom tlu...

VL
VI
vidum
15:49 26.09.2021.

To nije rezultat neznanja vladajućih struktura, nego smišljene politike koja vodi uništenju Hrvata. Beskrajnim privilegiranjem žena u obitelji i totalnom diskriminacijom muškaraca, došlo se dotle da se nitko normalan više ne ženi. Još više od žena privilegirana su djeca. Svako pomaganje roditeljima tretira se kao izrabljivanje, koje djeca trebaju prijaviti nadležnim službama. Djeca odrastu a da si ni čašu vode u životu nisu natočila. Kako očekivati da stvaraju vlastitu obitelj, kad su i sami na brizi roditelja dok te iste roditelje smrt ne izbavi? Ovo je bit problema i to je jasno svima van određenih ustanova. Druga je stvar iz kog razloga neki to neće priznati.

VL
ST
sttipe
13:08 26.09.2021.

Situacija di more azijata šalje dio zarađenog u RH, u aziju, je za RH ekonomiju ka da teče krv, za organizam... Trajnije nemoguća situacija koja donosi smrt.

VL
KN
Knez
10:03 26.09.2021.

Hrvatskoj treba tisuće jeftinih radnika koji će veći dio svoje plaće uplaćivati u Državni proračun.

VL
NO
nogogaz
22:43 25.09.2021.

Pametni balkanci su migranti na zapadu. Mi smo uvezli ove migrante da rade umjesto njih. Izgleda da imamo Hrvati mnogo pametnih ekonomskih migranata na zapadu, zato su nam ovi južnjaci trebaju ko kruh!!

VL
Avatar Baroudeur
Baroudeur
14:20 26.09.2021.

Po mojem misljenju ovaj "uvoz" je EU klopka za Hrvatsku. Ostalo je sve poezija. Treba gledati danas onu bivsu veliku i mocnu Francusku. Igramo se sa sibicama i kad se opecemo biti ce prekasno.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.