Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan nakon

Stožer: Tko je kriv za jučerašnje skidanje ploča u Vukovaru

vukovar,ćirilica,natpisi (1)
Goran Ferbežar/PIXSELL
08.10.2013.
u 09:46

Umjesto što tražite tko su ti koji Vukovar štite od vas i vaše nerazumne politike, radije preispitajte sebe, jer možda još nije kasno, poručuju iz Stožera

Dan poslije skidanja tri dvojezične ploče s institucija u Vukovaru priopćenjem za javnost javio se i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.

- Stožer je sustavno upozoravao sve odgovorne u zemlji da je politika neznanja, nerazumijevanja, neosjetljivosti, grubosti i mogli bi reći bahatosti koju provodi Vlada RH nad Vukovarom, njegovom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, nad braniteljima i stradalnicima kao i članovima njihovih obitelji, nezakonita, nemoralna, neljudska i samim time neodrživa.

Jučer se još jednom pokazalo da stradalnici, branitelji i građani ne priznaju takvu politiku kao mjerilo vrijednosti i da će prijepori biti samo veći ako se takva politika ne zamjeni politikom dijaloga i mudrosti na što smo sustavno pozivali, navode iz Stožera koji su sinoć imali sastanak i nisu željeli davati bilo kakve izjave medijima. Dalje navode da danas, kada su branitelji iz cijele Hrvatske krajnje frustrirani takvom politikom, da se odgovorni trebaju konačno iskreno zapitati što to činite i kanite još činiti u Vukovaru, mimo volje 75 posto građana Hrvatske koji vam govore da Vukovar jeste mjesto njihovog posebnog pijeteta, posebne ljubavi i poštovanja spram poginulih, ubijenih, mučenih, spram jednog grada i Domovine.

- Umjesto što tražite tko su ti koji Vukovar štite od vas i vaše nerazumne politike, radije preispitajte sebe, jer možda još nije kasno. Mi branitelji, stradalnici i građani Vukovara ponosni smo , u cijelosti razumijemo i bliska nam je potreba, pravo i želja svakog pojedinca ili grupe pa i nas samih da na ovakav ili sličan način iskažu neposluh i bunt spram pravnog, moralnog, etičkog i žrtvoslovnog nasilja nad Vukovarom, stoji u priopćenju Stožera.

>>Branitelji u Vukovaru skinuli tri dvojezične ploče

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije