Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zakon
Povratak na članak

Stop obijesnoj vožnji: Za 100 km/h u naselju do 3 godine zatvora

Obijesni vozači riskiraju zatvorsku kaznu i ako ne izazovu nesreću, primjerice pretječući kolonu na nepreglednom mjestu

Komentari 95

DS
dsadek
13:52 11.12.2012.

i opet se puca u krivu metu - ne trebaju nam novi zakoni nego treba provoditi postojece zakone. postojeci zakoni su vec tako i tako rigorozni ali se ne primjenjuju na sve vec samo na one koji se ne mogugu izvuci illi nemaju nikog poznatog. isto tako ogranicenja na mnogim mjestima su smjesna i nelogicna te su dodatno maltretiranje vozaca bez razlogasto - treba napraviti reviziju ogrnaicenja na cestama i naprviti logicna i opravdana ogranicenja. naveden tri mjere ce sigurno rezultirati poboljsanjem sigurnosti u prometu a novi zakoni ce opet vrijediti samo za neke.

VL
KA
kakodosadno
20:35 11.12.2012.

opet totalno krivo. nikakvih pomaka u ovome neće biti jer nitko ne radi na učenju kulture u vožnji. današnjim školama bitno je samo pobrati lovu i tjeraj dalje. kako inače objasniti da kandidati nakon 15-estak odvoženih sati idu na polaganje i prođu iz prve, a platili su 35 sati vožnje. plus što imamo gomilu tatinoh sinova koji su gotovo nedodirljivi. zakone treba mjenjati, ali u drugom smjeru. oduzimanjem i prodajom vozila, trajnim oduzimanjima dozvola.. itd... ima toga

VL
DB
db123
23:26 11.12.2012.

Mladima vozacima vozacku na 2,3,4,5 godina na probu, da nauce dobro pravila i disciplinu na ulici , nanovo polaganje ispita,pa bi doslo do smirenja toga ludila,ljudska svjest je jako vazna, ima puno utjecaja na sve korupcija ,mito, potplata i jos kako se oni zovu utjecaj na sve to.Kad pjesak nastrada,ili bilo tko onda je kasno mjenjati zakon da bude poboljsanje.Vise pouka vozacima i pjesacima, treba na televizijskim emisijama dnevno prikazivati, kao reklame ubaciti u serije koji se ne preskacu,da se nauci tolerirati vozac i pjesak, za brzinu na autoput i pazi na znakove nema problema siti vuci i citav auto.

VL
LU
lupiga
13:05 10.12.2012.

I koja korist od toga??? Krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora do 3 god.ali samo ako policija propisno snimi počinitelja u prekršaju. Dakle, nas deset može gledati idiota kako ugrožava živote i vrši kazneno djelo i ne možešeš mu apsolutno ništa, barem ne legalno. Nama trebaju kamere...puno kamera, kao u Nizozemskoj gdje ako na autocesti postave upozorenje 60 kmh i svi voze 60 kmh.i to ne zato jer su tamo svi jako fini i kulturni, već zbog kamera. A za objesnu vožnju oduzimanje vozila, odnosno sredstva kojim je počinjeno kazneno djelo + visoka novčana kazna u kombinaciji sa zatvorskom. To nama treba. Pozdrav.

VL
IP
info_punkt
13:06 10.12.2012.

po starom hrvatskom običaju, zakoni postaju sve stroži, ali se ne primjenjuju... onda će se dogoditi da će nekog jadnika koji se na magistralnoj cesti zamislio i nije primjetio da prolazi kroz neko selo poslati u zatvor - a "zlatnaa mladež" će i dalje divljati sa 200 kmh po centru Zagreba...

VL
CP
copy paste
13:07 10.12.2012.

sve je to slabo.za vožnju u alkoholiziranom stanju nema opravdanja i svaki vozač u takvom stanju bi trebao snositi drastične kazne.znači za do 0,5 promila-dvije godine ode vozačka i teška novčana kazna,a za preko 0,5 promila doživotna zabrana upravljanja motornim vozilima i maksimalna novčana kazna.nije istina da se to ne može provesti,samo treba lupiti šakom od stol pa kad bi ih par odstrjelili za primjer vidjeli bi kako se ostali vozači na brzinu prilagođavaju propisanoj brzini i alkoholu.ne znam šta se tu čeka i u čijem je interesu da se ubojstava na prometnicama i dalje događaju.

VL
NE
nes
13:07 10.12.2012.

'dturina', takvi što razmišljaju kao ti i prave zlo na cestama svakodnevno. ja sam za to da takve policija isprebija pendrekom i baci u najbljiži kanal. tako treba s takvima, tako i nikako drukčije! živjela hrvatska policija, samo udrite bandu bez milosti!

VL
DT
dturina
13:10 10.12.2012.

Takve kao što si ti, koji bi ljude prebijali i bacali u kanal zbog razlike u mišljenju, bi policija trebala tretirati sukladno važećim zakonima i ukloniti iz opticaja.

VL
DA
Dabiša
13:11 10.12.2012.

Ako je bivši premijer suđen, onda će u budućnosti i "zlatna mladež" biti sve manje zaštićena. Valjda. Trebamo se malo educirati, vršiti pritiske i prijavljivati.

VL
VI
virtuozo
13:15 10.12.2012.

Stop stalnim promjenama zakona i većim kaznama za građane. Umjesto stalnih promjena zakona (da bi vlast kakti pokazala da nešto radi i mijena)neka se radije fokusiraju na bolju provedbu postojećih zakona. Treba nam smirivanje tenzija, a ne kontroverzni novi propisi oko kojih su mišljenja podjeljena

VL
DT
dturina
13:19 10.12.2012.

Zanimljivo je da bi ovi, koji bi najradije ubijali brze vozače bez suđenja, odmah vrisnuli da netko predloži zakon po kojem bi cigane trebalo automatski stavljati u zatvor zbog krađe i žicanja naprosto zato što je netko statistički utvrdio da pripadnost toj rasi znači visoku statističku vjerojatnost činjenja određenih kaznenih djela. Oko toga bi se sablaznili, ali radi brze vožnje bi ubijali.

VL
UN
unbekant
13:20 10.12.2012.

jeli taj zakon vazi samo sirotinju,ili za mamine i tatine sinove takodjer,Zuzice Lobovce..............

VL
DA
Dabiša
12:42 10.12.2012.

Bravo za zakon, iako sam malo skeptičan za njegovu provedbu. Nadam se da će to vrijediti i za one luđake koji po velikogoričkoj cesti raspale preko 120. Jedva mogu voziti koliko mi trube, a vozim po propisu. Na puno cestaesta u Zagrebu, posebno obilaznica i ovih s više voznih traka, gotovo svi debelo krše propise.

VL
AM
Axis Mundi
16:01 10.12.2012.

u naseljenom području (gradu, selu) ograničenje i od 50km je previše. sad se "smijte" kol'ko hoćete. samo ne daj, Bože da vam istrči dijete, ili životinja, neoprezni biciklist, a vi u većoj brzini. dalje da ne nabrajam. iz iskustva znamm da je manja brzina sinonim za - ili kočenje na vrijeme, ili manju štetu na autu. iskustva nas skupo koštaju. jednostavno, naš mentalitet/temperament kao da je cijepljen od potrebe da mirno i staloženo vozi, bez potrebe da nemilosrdno stišće po gasu, psuje i uvijek žuri nekamo ko muha bez glave. čast izuzecima.

VL
DT
dturina
13:47 10.12.2012.

Evo ja predlažem zakon po kojem vlasnike pasa koji se poseru na gradskoj zelenoj površini treba kažnjavati s tri godine zatvora zato što pseći izmet prenosi bolesti kojima su posebno izložena djeca koja se igraju na tim zelenim površinama. Pazii sad kad vlasnici pasa dignu dreku da to nije isto i da oni imaju pravo ugrožavati zdravlje moje djece drekom svojih životinja, ali brza vožnja je problem. Isto tako, kad njihova životinja skoči na nekoga prvi su koji će reći "neće ti ništa, još nikoga nije ubio" i to je onda dakle u redu, ali kad netko brzo vozi, odmah ga treba u zatvor jer je to općeopasna radnja. Licemjeri.

VL
AA
aabbcc
14:11 10.12.2012.

. Obucen vozac bi morao znati citati prometne znakove. Isti nisu postavljeni samo za njega (kao preniska ogranicenja), vec da se promet omoguci za sve ucesnike, mlade pocetnike, starije penzionere, invalide i invalidska vozila. Mislim da bi sve vozace trebaloo periodicno upucivati na provjeru teoretskog znanja jer zaboravlja se a i zakoni, pravila se mijenjaju..

VL
Avatar Bojko
Bojko
15:27 10.12.2012.

2.dio. Ograničenje su počeli cestari, skupa s državom, da se zaštite od svih silnih tužbi zbog katastrofalno održavanih cesta!! Kad nanose i novi sloj asfalta, to je uglavnom reciklirani gornji sloj, a u njega stavljaju škart od bitumena, pa kad padne kiša sva masnoća se digne, ili kad prži sunce cesta je skliska kao led... Tu vam leži zeko... U cestama i njihovoj nekvaliteti. Ali osobno, jesam za ovakve kazne, kad jure po naseljenim mjestima, a vi kako hoćete.

VL
PO
porezni.obveznik
15:28 10.12.2012.

ivaan, a kako ce taj koji vozi trudnicu ili bolesnika voziti preko tih lezecih policajaca koje predlazes?

VL
OB
-obrisani-
19:06 10.12.2012.

a vrijedi li to i za one iz "društveno prihvatljivih obitelji"????

VL
DS
dsadek
13:48 11.12.2012.

kazne prema ekonomskoj situaciji i primanjima ! to bi bilo privilegirnaje slabostojecih koji bi na taj nacin jos vise postali izvan zakona kao sto su izvan zakona i svi oni nezaposleni i slicni. za takve zakon ne postoji jer im im nemas sto uzeti i novcana kazna im se poretvara u zatvorske kazne koje su im samo rjesenje i tako teske ekonomske situacije - u zatvor idu kao na odmor i na kratanje

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.