Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajedničko vijeće općina:

Što je iduće, referendum trebaju li manjine uopće živjeti u Hrvatskoj

Prikupljanje potpisa
Matija Habljak/PIXSELL
19.05.2018.
u 11:37

DSS: Srbi čine 4,4 posto ukupne populacije, što znači da bi trebali imati 6 ili 7 saborskih zastupnik.

S početkom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma „Narod odlučuje“ o promjeni izbornog zakona, oglasili su se Demokratski savez Srba i Zajedničko vijeće općina.

Navode da prostor na kojem žive zajedno s Hrvatima dijele stoljećima, da su dali ogroman doprinos razvoju hrvatskog društva i da su zaslužili da izraze svoje specifične interese u političkom sustavu preko posebnih predstavnika koji imaju jednaka prava kao i svi drugi izabrani zastupnici. 

Prikupljanje potpisa
1/11

Pozivaju građane da se ne rukovode niskim strastima i odbiju dati podršku građanskoj inicijativi – navode iz DSS-a. Navode i da Srbi čine 4,4% populacije što bi značilo da trebaju imati 6 ili 7 saborskih zastupnika. Kao krajnju opciju očekujemo reakciju Ustavnog suda u zaštiti stečenih prava srpske zajednice i pravnih standarda EU, ističu iz DSS-a. – Što je sljedeće, referendumsko pitanje trebaju li pripadnici nacionalnih manjina uopće živjeti u Hrvatskoj – ističu iz ZVO-a.

Komentara 49

DU
Deleted user
11:52 19.05.2018.

Dali ogroman doprinos razvoju hrvatskog društva? Stvarno ste bez srama.

Avatar komentatorx
komentatorx
11:54 19.05.2018.

Svi građani trebaju imati ista prava u RH i za to sam se borio. U Sabor mogu samo oni koje narod izabere na neovisnim izborima, dosta krojenja listi i ljigavaca koji sa 800 glasova sjede u Saboru.

JU
juma
12:01 19.05.2018.

Nemojte nam vise doprinositi, molimo vas ko boga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije