Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Stižu obilne oborine: Moguće bujične poplave, pijavice, poledica...

Ilustracija
Foto: Pixsell/Ilustracija
1/3
08.12.2021.
u 17:03

U Dalmaciji će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, a mjestimice će biti obilne kiše praćene grmljavinom

Idući će dani u većem dijelu unutrašnjosti biti hladni te povremeno uz oborine na granici kiše i snijega. Takvo će vrijeme posebno biti izraženo u četvrtak i u subotu. Od nedjelje gotovo će posvuda biti stabilnije, osim na jugu gdje će još ponegdje biti kiše i snijega.

U četvrtak će na istoku Hrvatske biti oblačno, povremeno uz kišu, a uglavnom u zapadnijim predjelima i susnježicu te snijeg. Temperatura zraka većinom od -1 °C ujutro do 4 °C popodne na krajnjem istoku. U središnjoj Hrvatskoj također će biti hladno, od 1 do 3 °C, te oblačno uz oborine. Na sjeverozapadu se može stvoriti i snježni pokrivač, a moguća je i izraženija poledica, prognozira za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a. 

Na zapadu će biti oblačno uz kraća sunčana razdoblja uz obalu sjevernog Jadrana. Povremeno će padati kiša, a u gorju susnježica i snijeg. U noći u Gorskome kotaru kiša se može smrzavati na tlu. 

U Dalmaciji će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, a mjestimice će biti obilne kiše praćene grmljavinom. S obzirom na to da je tlo već vrlo natopljeno, moguće su i bujične poplave. Na jugu Hrvatske vrijeme će biti promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno i intenzivne pljuskove s grmljavinom, a na moru su moguće i pijavice.

Olujno jugo na Jadranu zapuhat će u petak te će vrijeme biti nestabilno uz kišu, lokalno i obilniju. U subotu će najprije na sjeveru zapuhati jaka, na udare i olujna bura, dok će u nedjelju samo na jugu biti mjestimične kiše, u zaobalju i snijega. 

Petak će na kopnu biti stabilniji, mjestimice uz maglu. Oborina na granici kiše i snijega bit će u subotu. Bit će razmjerno hladnije, a u višim predjelima uz stvarat će se snježni pokrivač, prognozirala je dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

VIDEO Brojne ulice i prometnice u Splitu pod vodom: Obilna kiša poplavila grad

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije