Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena

Stiglo pogoršanje vremena: Tuča pogodila dijelove Zagreba, na Učki pada snijeg

Tuča u centru Zagreba
Foto: Čitatelj
1/14
05.04.2019.
u 14:44

Ako imate fotografiju ili video nevremena šaljite nam na javi@vecernji.net

Hrvatsku je danas zatekla promjena ili, preciznije, pogoršanje vremena koje je počelo već tijekom noći. Kiša praćena s grmljavinom zahvatila je Zagreb, a čitatelji javljaju da je u pojedinim dijelovima grada padala i tuča. Tuča je prema objavama korisnika društvenih mreža padala u Karlovcu i Samoboru.

Jedan čitatelj poslao je fotografije i snimku tuče koja je zahvatila centar Zagreba.

Ako imate fotografiju ili video nevremena šaljite nam na javi@vecernji.net

Video: Jak pljusak u Zagrebu

Tuča u centru Zagreba
1/4

Kiše će biti posvuda, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, obilnijih na Jadranu i na područjima uz njega, a najmanje na istoku, kazuje prognoza HRT-a. U gorju će kratkotrajno padati i snijeg, a jako i olujno jugo zamijenit će prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Istramet je objavio kako na Učki pada snijeg:

Već u subotu trebalo bi biti stabilnije, sunčanije i toplije, iako uz mjestimičnu mogućnost malo kiše uglavnom u Podunavlju i Dalmaciji. Međutim, već od nedjelje diljem Hrvatske bit će promjenljivije, uz povremenu mjestimičnu kišu većinom u malim količinama.

Dr. sc. Nataša Strelec Mahović prognozirala je jučer kako će u središnjoj Hrvatskoj kiše, često u obliku pljuskova, biti većinom ujutro i prijepodne, a poslijepodne će se vrijeme postupno smiriti. Jutarnja temperatura još će biti razmjerno visoka, između 8 i 12 °C, a s prolaskom fronte prema kraju dana će osvježiti.

Tuča u centru Zagreba
1/14

U istočnoj Hrvatskoj u početku će biti sunčano, pa oblačnije, uz mjestimičnu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu u gorju će s padom temperature uz kišu biti i snijega, a ponegdje valja računati i na mogućnost izraženijeg grmljavinskog nevremena. U Dalmaciji će prijepodne biti kiše, često u obliku pljuskova, a moguće je i lokalno izraženije nevrijeme s obilnom kišom.

VIDEO Pogledajte snažan vjetar u Zagrebu:

Komentara 3

KO
kompakt
16:08 05.04.2019.

Koja vijest pa tuča je bila noćas u 2.sata u saboru.

ST
stefj
16:24 05.04.2019.

Evo kod mene, malo na brdu, lijepo sunčano. Tuča je bila ujutro, malo kiše rano poslijepodne i to je to. Ne znam gdje je nestao smak svijeta koji su najavljivali...

MA
marsovac
16:24 05.04.2019.

danas je 5. travnja,.......koja novost. Skor sam se rasplakao, danas nema nista od kupanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije