Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura u saboru

Stevo Culej otvorio izložbu o Domovinskom ratu u Saboru

27.04.2018.
u 11:32

Podsjetio je kako su 2. svibnja hrvatsku policiju koja je oslobađala dvojicu kolega u Borovu Selu dočekalo pobunjeno lokalno stanovništvo potpomognuto četničkim postrojbama, odredima Dušan Silni, Bijeli orlovi, danas poznatoga zastupnika Vojislava Šešelja

HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej otvorio je danas u Saboru svoju treću izložbu o Domovinskom ratu nazvanu "Zločin bez kazne", a otvorenju su nazočili ministar branitelja Tomo Medved te saborski zastupnici iz više stranaka. Izložba je posvećena 12 redarstvenika ubijenih 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu.

- Pozdravljam vas sve u ime onih koji više nisu s nama i ne mogu govoriti istinu. A mi koji smo ostali iza njih smo dužni govoriti istinu da se ne bi zaboravila jer sve što je zaboravljeno moglo bi se ponoviti. Od 1918., od Grge Anđelinovića koji je ubio Hrvate pa do današanjeg dana, nema osude za zločine. 100 godina bez procesuiranja, sankcioniranja i kaznenog progona zločina nad Hrvatima. Ova izložba prikazuje događanje iz vremena 1991. godine, od samog početka Domovinskog rata, od prvih žrtvi koje su svojom pogibijom upozorile Hrvatsku na ono što im se sprema Svaka žrtva od 12 redarstvenika vjerojatno je spasila na desetke tisuća Hrvata u Domovinskom ratu ­- kazao je Culej.

Podsjetio je kako su 2. svibnja hrvatsku policiju koja je oslobađala dvojicu kolega u Borovu Selu dočekalo pobunjeno lokalno stanovništvo potpomognuto četničkim postrojbama, odredima Dušan Silni, Bijeli orlovi, danas poznatoga zastupnika Vojislava Šešelja.

- Ne samo da su ubijeni, nego su i mučeni, zadavane su im rane, tijela nisu dva dana htjeli predati obiteljima. Cijelu akciju pobune vodila je bivša jugoslovenska narodna armija, stavila se na stranu terorista, pobunjenika i zajedno je potpomogla cijelu akciju. Glavnu ulogu u spašavanju dr. Šretera trebao je imati naš kolega koji sjedi u sabornici, koji glumi mirotvorca svakodnevno, napada, vrijeđa Domovinski rat, hrvatske branitelje, fašizam u hrvatskom društvu kojeg nema. Svakodnevno smo svjedoci u Saboru, zato je izložba i postavljena, da se raspravlja o povijesti i govori o zločinima Hrvata nad Srbima ili bilo kime. Ali se u isto vrijeme zataje svi zločini koji su počinili nad Hrvatima oni koji sjede u Saboru, veličajući neka prošla vremena i govoreći da je Hrvatska nastala 1945. godine – kaže Culej. Poručuje da je hrvatska država nastala  na žrtvi 12 redarstvenika, dr. Šretera i velečasnog Burika i to je istina o Domovinskom ratu.

- Ubijani su pod nazivom da su fašisti i ustaše, a danas nam nameću iste teze, iste nazive, tko zna s kojim planom. Dobro mi je znano zašto mnogih ovdje nema, nikad oni neće doći ni na jednu izložbu jer njih interesira samo laž iz prošlog rata, a istina iz Domovinskog rata to ih ne interesira jer oni su ciljano s tko zna kakvim petokolonaškim zadatkom nastavili ono što nije dovršeno – zaključio je Stevo Culej.

Komentara 21

CA
Catalonia
12:08 27.04.2018.

Svaka cast Culej,treba tako njih podsjecati da se ne zaboravi.. Sjajna je ona tecenica koju si reko a koja govori o jednom tzv.covjeku koji je trebao spasiti dr Sretara i njen nastavak.

KA
Karma
14:40 27.04.2018.

Cuki pokazuje tekovine Jugoslavije ,masakrirane hrvatske policajce.Tekovine kame i crvene krvave zvijezde.

KA
kacavenda
11:46 27.04.2018.

Bravo, ćrleni na aparatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije