Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabrinjavajuća analiza

Stavljaju li meso štakora u kebab?

kebab
Foto: J.W. Alker/DPA/PIXSELL
25.04.2014.
u 12:35

Britanska agencija Food Standards i skupina potrošača Which? analizirale su sastojke brze hrane i janjećih delicija

Veliku zabrinutost oko sastava popularnog kebaba izrazio je danas političar Nick Clegg. Potpredsjednik britanske vlade ostao je šokiran kada mu je predano izvješće o sastavu brze hrane, a koji su zajednički izradile agencija Food Standards i skupina potrošača Which?, javlja Independent.

U njemu piše da su u ražnjićima i popularnom kebabu pronađene svinjetina, govedina, piletina, puretina i ''sumnjivo'' neidentificirano meso. Upitan je li zabrinut pri pomisli da to meso potječe od mačaka, pasa ili štakora, Clegg je odgovorio: ''Jako sam zabrinut. Očekujem provođenje detaljnijih analiza''.

Which? je objavio da je pregledom 60 različitih jela od janjetine ustanovljeno kako je njih čak 29 sumnjivog porijekla. Mesne otpatke sadržavalo ih je 17, sedam ih nije bilo spravljeno od janjetine dok se u pet nalazilo meso nepoznatog porijekla. Pretpostavlja se da prodavači posežu za nedopuštenim supstitutima jer je janjeće meso skupo.

>>Šok u Srbiji: Djeci prodavao pljeskavice od crkotina!
 

Komentara 16

SE
selbivoje
12:46 25.04.2014.

e da je "hamburger" ne bi imao ovakvu "reklamu na sastojak" ali "kebap" to vec moze

TO
tomzag
14:22 25.04.2014.

Volio bih dati na analizu Macov hamburger. To nit smrdi nit miriše. Kao da je 50 godina bilo zamrznuto

KR
kresimirn
13:36 25.04.2014.

zanimljivo kako ne analiziraju "nase" proizvodace hrane, prvonstveno suhomesnatih proizvoda....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije