Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaplijenili mu tonu mesa

Šok u Srbiji: Djeci prodavao pljeskavice od crkotina!

pljeskavica,roštilj
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
09.03.2014.
u 12:22

Velika je sreća da se nitko nije otrovao. Kada smo ušli u prostoriju s mesom, nisu nam bile potrebne analize. Bio je dovoljan i smrad, kazao je jedan od inspektora

Nesvakidašnji skandal zgrozio je stanovnike Velike Plane u Srbiji. Ondje je policija privela 35-godišnjeg vlasnika pečenjarnice Nebojšu J. nakon što je ustanovljeno da je kupcima, većinom djeci iz obližnje škole, prodavao pljeskavice napravljene od mesa crkotina.

Nebojša J. kupovao je uginule krave i konje te od njih radio meso za roštilj. Prodavao ga je u radnji ''NN Cile'' koja se nalazi u blizini osnovne škole ''Sveti Sava“, izvještava Blic. Prema pisanju Večernjih novosti, meso je kupovao u obližnjim selima od rujna prošle godine. Za uginulu kravu plaćao je oko 200, a uginulog konja 150 eura.

- Velika je sreća da se nitko nije otrovao. Kada smo ušli u prostoriju s mesom, nisu nam bile potrebne analize. Bio je dovoljan i smrad - kazao je jedan od inspektora koji su zaplijenili skoro tonu takvog mesa.

Da stvar bude šokantnija, pečenjarnica je nastavila s radom i dan nakon uhićenja vlasnika. Iz Ministarstva poljoprivrede, u čijoj je nadležnosti i Veterinarska inspekcija, odgovoreno je da ''inspekcija nije ustanovila kako je u ovaj ugostiteljski objekt unijeto meso uginulih životinja“, ali je on svejedno ocijenjen ''visokorizičnim''.

Istraga je pokazala da je Nebojša J. znao kako meso nije za upotrebu, ali ga je svejedno obrađivao u svom domu. Ondje ga je miješao s kemijskim supstancama da bi dobilo boju i izgledalo kao svježe.

>>Istraživanje tvrdi: Prehrana bogata mesom i sirom za zdravlje je opasna kao i pušenje

Komentara 6

ME
merdevina
15:47 09.03.2014.

Pa to je "čuveni leskovački roštilj". Mislim, "čuje se"...

NS
nadia.spadabramovic
14:23 09.03.2014.

super... da kod nas toga nema

SA
sanfior
18:34 09.03.2014.

nece grom u koprivu ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije