Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK LEGENDE

Status o Mladenu Kušecu rasplakao brojne Hrvate: Medicinski tehničar otkrio kako ga je upoznao

Mladen Kušec
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
02.11.2020.
u 20:53

Pitao me je moje ime. Sat vremena nakon što je otišao kući, na hitnu je došla nepoznata ženska osoba i potražila me, otkrio je Josip Stević

Smrt Mladena Kušeca rastužila je mnogobrojne Hrvate čije je djetinjstvo bilo ljepše upravo zbog tog legendarnog pisca i novinara. Facebook status medicinskog tehničara Josipa Stevića rasplakala je mnoge i podsjetila kakav je to velikan danas otišao. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"Nekidan mi je pacijent bio poznati hrvatski književnik Mladen Kušec. Onemoćao od starosti i bolesti, nisam ni skužio o kome skrbim, ali sam naravno bio pristupačan i ljubazan (kao i sa svima neovisno jesam li na poslu - jer to je najmanje što čovječanstvu možemo dati), i tek kad sam vidio ime i prezime zazvonilo mi je.

Pitao me je moje ime. Sat vremena nakon što je otišao kući, na hitnu je došla nepoznata ženska osoba i potražila me. Bila je to njegova kći, koja mi je donijela njegovu knjigu, s posvetom netom napisanom od zuba vremena drhtavom rukom, pa nije baš sve prepoznatljivo, al' baš zato ima posebnu čar dočarane prolaznosti. Sinoć sam došao na posao u noćnu, i već kao obrađen pacijent, čekao je sanitetski prijevoz kući. 

Foto: Screenshoot Youtube

Obradovali smo se kada smo se vidjeli, i zamolio me da ga okrenem na bok. Rekao sam mu da sam pročitao knjigu i da je prekrasna i da riječi pjesama u njoj, totalno pašu uz neke moje fotografije i da ću se poslužiti njima. Bilo mu je drago i nasmijao se. A danas umro", stoji u statusu koji je mnoge opravdano dirnuo.  

VIDEO: Mladen Kušec osvojio Večernjakovu ružu prije dvije godine

Ključne riječi

Komentara 8

AB
abokatstir
21:19 02.11.2020.

Bio je pravi čovjek koji je volio život, djecu, ljude svoj narod, veliki domoljub koji je svoje domoljublje nesebično dijelio svima otvorenog uma i srca. Neka mu je laka hrvatska gruda a duša neka mu putuje nad krajolicima Lijepe naše koju je toliko volio.

NI
Niki76
21:46 02.11.2020.

Pocivaj u miru😔..pisac,pjesnik.. covjek..njegove su knjige ispratile mnoge generacije..dok je svijet jos pripadao dobrim ljudima koji su znali siriti dobro svojim pisanjem.

ME
medvedgrad
22:09 02.11.2020.

RIP velikom čovjeku, gospodinu i domoljubu. A vama mladi gospodine svaka čast, takvi ljudi trebaju našem društvu ali rijetko imaju mjesto u ovakvim medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije