Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne znaju što jedu

Stanovnici Kalifornije odbacili prijedlog označavanja GMO hrane

Hrana
VL FOTO
07.11.2012.
u 12:44

Stanovnici Kalifornije su na referendumu odbacili prijedlog prema kojem bi proizvođači hrane morali na svojim proizvodima označavati da sadrže genetski modificirane organizme.

Stanovnici Kalifornije su na referendumu odbacili prijedlog prema kojem bi proizvođači hrane morali na svojim proizvodima označavati da sadrže genetski modificirane organizme.

Kalifornija je na svojim internetskim stranicama objavila da je prijedlog odbačen sa 54 posto protiv i 46 posto za. Čini se da stanovnici Kalifornije ne žele znati što jedu.

>>Francuski znanstvenici dokazali: GMO je štetan za zdravlje!

Komentara 3

AU
auslender7
09:24 08.11.2012.

Nepokolebljiv zanimljiva teorija mada nisi sasvim u pravu jer nebih rekao da je GMO klopa kvalitetnija i zdravija od kako ti kažeš "divlje" mada bih ja rekao od "domaće"...GMO zna i te kako biti opasan ali u suštini sve jee modifikovano..u povrće se ubacuje neki deo životinjskog gena da brže i veće naraste,na primjer jesi li se zamislio kako tomato onoliki naraste a legalan je kod sviju e sada možemo dvojiti o ukusu i kvaliteti tog tomata koji definitivno nije zdrav kao onaj manji domaći..ona modi crvena jabuka,inače naj rasprostranjenija u voćnjacima,nije ni blizu po kvaliteti domaće "zelenike" koju možeš u Januaru ubrati sa grane i nebih rekao da je GMO izmišljen zbog konzumiranja nego je zbog profita i činjenia je da je suština GMO tretiranje hemijskim sredstvima jer ni onaj tomato neće niti narasti a bome niti sazreti ili dugo svjež ubran opstati ako niej tretiran hemijom....raspitaj se malo,svoga zdravlja radi

AU
auslender7
09:31 08.11.2012.

Nepokolebljiv i da,nedavno sam obrao svoju "divlju" hemijom netretiranu jabuku "zeleniku" ,koja puca od kvalitete,slasti i zdravosti i vjeruj mi posle objeda pojedem jednu tu "divlju" jabuku i netreba mi Vadevekum pasta za zube niti kolač za dezert

NE
Nepokolebljiv
20:36 07.11.2012.

Znaju i te kako! Jedu zdravu higijensku hranjivu hranu. Ne pate od gluposti: umjetna jaja, mlijeko iz mlijeka u prahu i sl. bedastoce koje guraju zli ili priglupi pojedinci. Recimo "uvozno" mlijeko u Hrvatsku je isto izaslo iz krava koje su vrlo slicno hranjene a mozda i bolje. Bjela jaja su jednako zdrava i jednako hranjiva kao smeda. GMO povrce i voce je usporedivo s vocem koje su ljudi stoljecima cijepili, odabirali, krizali: ima malo slicnosti s divljim vocem i slade je, ukusnije, boljeg izgleda, nema crve i ne gnjije tako brzo kao divlje. GMO je jedino taj rezultat postiglo za desetak gobina umjesto za par stotina godina. GMO i cjepljeno je bolje nego divlje a niti jedno NIJE kao divlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije