Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Francuski znanstvenici dokazali: GMO je štetan za zdravlje!

gmo
Screenshot HRT
20.09.2012.
u 22:35

Francuska vlada zatražila je dodatnu provjeru rezultata i najavila da će od Europske komisije hitno zatražiti zabranu uvoza GM kukuruza u Europsku uniju.

Francuski znanstvenici gotovo dvije godine provodili su pokuse na životinjama i genetski modificiranom kukuruzu, te u svjetski priznatom stručnom časopisu za hranu i toksikologiju, objavili znanstveni rad koji dokazuje da je genetički modificirana hrana štetna.

Kako prenosi HRT, otkrili su da konzumiranje genetički modificiranog kukuruza američke tvrtke Monsanto može izazvati tumore i skratiti životni vijek.

Istraživanje je provedeno na štakorima, a oko 93 posto tumora kod ženki pojavilo se u drugoj godini života. Kod čovjeka bi to bilo između 35-te i 40-te godine, izjavio je direktor Centra za istraživanje genetičkog inženjeringa Joel Spiroux.

Kod glodavaca hranjenih preinačenim američkim kukuruzom smrtnost je bila dvostruko veća, a oštećenja jetre čak pet puta veća od prosjeka.

Francuska vlada zatražila je dodatnu provjeru rezultata i najavila da će od Europske komisije hitno zatražiti zabranu uvoza GM kukuruza u Europsku uniju.

Komentara 38

AN
ankicascreiber
09:13 21.09.2012.

o kojem tipu GMOa se radi? Koji su geni modificirani, i zasto? Ovo je totalno bezvezni izvjestaj i bezvezno istrazivanje. To je kao da netko kaze u francuskoj je poginulo puno ljudi u automobilskim nesrecama, automobile treba zabraniti.

DU
Deleted user
09:19 21.09.2012.

Naprijed sam komentirao spremnost Hrvatske da nagodinu postane članica EU. E pa gospodo, znajte da većina Hrvata nije glasala za tu soluciju, točnije nije htjela izaći na referendum. Dakle članstvo u EU odgovara samo 'foteljašima' koji će u Bruxellesu i bez neke odgovornosti imati velika primanja, a za Htrvatsku će to biti daleko gore sužanjstvo od onoga u bivšoj Jugoslaviji. Hrvatska neće imati nikakva prava, bespogovorno će izvršavati naredbe i primati 'packe'. Zemlja koja ima svoju povijest – na koju su Hrvati ponosni, zemlja koja je imala svoju industriju, svoju poljoprivredu, danas skiči i uvija se kao zmija u procjepu. A što će biti sutra kad postane članica? Naša djeca svjedočiti će ponovo dugoj i mukotrpnoj borbi za samostalnost. Izgleda da je to sudbina dobrih slugu a loših gospodara. Prof. Marijan Jošt

DU
Deleted user
09:08 21.09.2012.

http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/i-lj/jot-marijan/8568-marijan-jot-globalna-gmo-zavjera-i-trovanje-s-e-coli.html

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije