Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sankcije

Stankoviću izvanredni otkaz jer je lagao da su šahtovi pregledani

'saht copy.1'
' '
13.09.2013.
u 10:55

Šahtovi na autocesti A1 nisu pregledani ni prije ni poslije nesreće u Plasini, iako je tadašnji direktor održavanja tvrdio da jesu

– Uprava Hrvatskih autocesta - Održavanje i naplata cestarine dat će Milanu Stankoviću, v. d. pomoćniku direktora Sektora održavanja, izvanredni otkaz jer je lagao više puta da su šahtovi na autocesti Zagreb – Split pregledani i u dobrom stanju – kazao nam je resorni ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Stanković je, naime, bio direktor Sektora održavanja kad se dogodila nesreća u tunelu Plasina u srpnju ove godine zbog popucalog šahta, a tada je tvrdio da su šahtovi na autocestama pregledani 19. lipnja. No povjerenstvo osnovano zbog te nesreće utvrdilo je da šahtovi ipak nisu bili pregledani. Nakon nesreće, uprava HAC-ONC-a naredila je Stankoviću pregled svih šahtova, a on joj je nakon toga poslao izvješće da je pregled obavljen i da su šahtovi u dobrom stanju. No, poslije se ispostavilo da ni taj pregled nije obavljen.

Izvanredna kontrola koju je naredilo resorno ministarstvo potkraj kolovoza otkrila je da je dobar dio šahtova na A1 u lošem stanju pa su tako razotkrivene laži bivšeg direktora održavanja, koji je smijenjen nakon nesreće u Plasini. No, početkom rujna uprava HAC-ONC-a imenovala ga je v. d. pomoćnikom direktora održavanja, i to za sigurnost prometa.

>>HAC opet zataškava svoj nemar! Popucali šahtovi u tunelima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije