Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon ubojstva

'Stanje na Kosovu izmiče kontroli i Beograda i Prištine'

kosovo granica
Axel Schmidt/DPA/PIXSELL
20.09.2013.
u 20:49

Ubojstvom pripadnika Eulexa, izgleda da stvari izmiču kontroli Beograda budući da znamo da Priština nije imala kontrolu u tom dijelu u poslijeratnom razdoblju, kazao je analitičar Imer Muškoljaj

Agencija Beta prenosi upozorenje prištinskog analitičara Imera Muškoljaja kako najnoviji događaji, jučerašnje ubojstvo pripadnika Eulexa i današnje aktiviranje bombe u Kosovskoj Mitrovici na sjeveru Kosova gdje su Srbi u većini, pokazuje kako situacija na tom prostoru izmiče kontroli i Beograda i Prištine.

- Ubojstvom pripadnika Eulexa, izgleda da stvari izmiču kontroli Beograda budući da znamo da Priština nije imala kontrolu u tom dijelu u poslijeratnom razdoblju. U tom smislu su i napori Beograda da se uključi u nalaženje počinitelja. Svi se napori, međutim moraju sada fokusirati na smirivanje situacije, na poboljšavanje sigurnosti budući da su izbori već na pragu - kaže Muškoljaj dodajući da to što je Beograd osudio zločin \"jasno govori da se posljedice šire i na Srbiju, jer njena europska budućnost ovisi od provođenja Bruxelleskog sporazuma\".

- Ovi izgredi se događaju u vrlo nezgodno vrijeme za Prištinu i Beograd. Oštre reakcije visokih dužnosnika u Beogradu govore koliko su tekući procesi važni, i koliko ovakvi izgredi utječu na provođenje sporazuma na sjeveru Kosova - pojasnio je Muškoljaj. Dodao je kako očekuje da će Beograd utjecati da se stanje smiri na sjeveru Kosova jer Priština i međunarodni faktor na Kosovu nisu uspjeli tamo uspostaviti svoju kontrolu.

>>Na Kosovu ubijen pripadnik Eulexa, u vozilu bio i Hrvat

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije