Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gruzija

Staljinov muzej u rodnom mu Goriju postaje Muzej staljinizma

staljinov muzej,gori (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
10.04.2012.
u 08:35

Muzej će odsad, umjesto veličanja, posjetiteljima pružati objektivniji prikaz Staljinova lika i djela

Muzej Josifa Visarionoviča Staljina u gruzijskom gradu Goriju, inače Staljinovu rodnom mjestu, bit će preinačen u Muzej staljinizma, prenose RIA Novosti. Muzej će se tako i dalje baviti sovjetskim vođom, ali će odsad, umjesto veličanja, posjetiteljima pružati objektivniji prikaz njegova lika i djela.

"Uz potporu ministarstva kulture, potomaka žrtava staljinističke represije i istraživača sovjetskog totalitarizma, Staljinov muzej bit će pretvoren u Muzej staljinizma kako bismo posjetiteljima pružili potpun i nepristran pogled na najvažnije događaje staljinističkog razdoblja", izvijestilo je gruzijsko ministarstvo kulture i zaštite spomenika u priopćenju. Organizatori će u sklopu iste inicijative uspostaviti vijeće savjetnika iz raznih zemalja koje će nadzirati i poboljšati projekt koji će financirati gruzijske organizacije i međunarodne institucije.

Muzej Staljina, koji je SSSR-om vladao od 1922. do 1953. godine, osnovao je 1937. godine Lavrentij Berija, kasniji šef zloglasne policije NKVD-a. Među najzanimljivijim su izlošcima Staljinova rodna kuća te prtljaga koju je nosio na konferencije u Teheranu, Jalti i Potsdamu.

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:06 12.04.2012.

......jusuf đuga - šuga....švili....

OB
-obrisani-
09:03 12.04.2012.

Tribali su tamo otvoriti nuzej voštanih figura svih mega - zločinaca - dragih vođa. Naravno, i mega - zločincu jozi barozi je tu mjesto....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije