Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crni rekord u europi

Srpski narkoboss Darko Šarić oprao 1,7 mlrd. eura u 600 tvrtki

euri
Sanjin Strukić/PIXSELL
21.01.2013.
u 10:19

Novac je ''opran'' kroz kredite, a njegov tijek već tri godine istražuje tužiteljstvo za organizirani kriminal te srpska policija

Nevjerojatnih milijardu i sedamsto milijuna eura ( oko 13 milijardi kuna) oprao je odbjegli srpski narkoboss Darko Šarić i to ''ulaganjima'' u privredu kroz 600 različitih tvrtki. Novac je ''opran'' kroz kredite, a njegov tijek već tri godine istražuje tužiteljstvo za organizirani kriminal te srpska policija, javlja Blic koji piše da je posrijedi vjerojatno najznačajnija akcija razotkirvanja pronevjere novca u Europi.

Šarić je početkom ljeta 2012. pobjegao u Latinsku Ameriku i to nakon što je otkriveno da je ponudio nagradu za likvidaciju šest najviših srpskih političara.

 >>Šarić nudio 10 mil. € za likvidacije najviših srpskih dužnosnika

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Duncan
11:44 21.01.2013.

“Danas” 25. maj 2010, “Diplomatska delegacija Srbije u Boliviji preuzima tela trojice ubijenih Srba” “Posmrtni ostaci stižu o trošku države” Diplomatska delegacija Srbije doputovala je juče u Boliviju, gde će nadgledati poslednje pripreme za prenos tela trojice srpskih državljana, kojiji su ubijeni u obračunu kriminalnih bandi u toj južnoameričkoj državi, u Srbiju, potvrđeno je Danasu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. Pošto Srbija nema diplomatsko predstavništvo u Boliviji, delegacija iz Ambasade Srbije u Brazilu boraviće u La Pazu sve dok posmrtni ostaci Saše Turčinovića, Bojana Bakule i Predraga Čankovića avionom ne krenu put Srbije. Oni će prisustvovati pripremama za transport tela ove trojice Srba, koji su kobnog 14. maja u mestu San Ramon Čikitano obezbeđivali najvećeg narko-bosa u Boliviji, koji je tom prilikom otet. (....) (...) bolivijska strana je ponudila da se o njihovom trošku tela prevezu do Madrida, a trenutno su u toku pregovori sa Jatom da se angažuje poseban avion iz Madrida za Beograd da bi se transport obavio što brže....

XA
xaron
18:05 21.01.2013.

Pa trpili su Darka dok je ulagao tih 1.6 milijardi € u njihovu ekonomiju. Sada kad love Vise nema, stavite ga u przun. Tako ti je to svuda u liberalnim ekonomijama.

BM
Boris Markovic
19:56 21.01.2013.

Darko je postigao veliki uspeh. Evo procitajte: Darko Šarić primljen u Kuću slavnih kolumbijskih narko dilera Šarić je tek treći stranac koji je dobio ovo priznanje BOGOTA, 19. januar 2013, (Njuz) – Biznismen poreklom iz Pljevalja, Darko Šarić, juče jee je dobio veliko priznanje od kolumbijskih narko dilera koji su ga primili u svoju Kuću slavnih, saznaje Njuz. - Darko Šarić je u poslednjih nekoliko godina uspeo da proda ogromne količine kokaina, gajio je odnos poverenja sa svojim mušterijama, i nemilosrdno se obračunavao sa konkurencijom. Među njegove uspehe ubrajamo i veliki broj potkupljenih političara, policajaca i kupovinu velikog broja firmi što mu je omogućilo da opere svoj novac. Gospodin Šarić se već godinama nalazi pod progonom više svetskih policija, ali im on uspešno izmiče čime samo dokazuje da je zaslužio mesto među velikanima ovog biznisa – stoji u saopštenju komisije za prijem u „Kuću slavnih“. Darko Šarić će dobiti plaketu „Pablo Eskobar“ i imati priliku da na „Stolu slavnih“ napravi svoju crtu kokaina koja će biti večno čuvana u muzeju najznačajnijih svetskih dilera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije